Danny Webb míří za lepšími výsledky

Britský mladík, jenž v letošním roce závodí v barvách týmu Andalucia Cajasol je rád za zlepšení, kterých spolu s novým týmem dosáhli a kde jim nyní po dvou úvodních kolech šampionátu patří čtrnáctá pozice.

Danny Webb zahájil sezonu slibně, když projel cílem katarské Grand Prix jedenáctý, ale když si mohl ve Španělsku polepšit, závod nedokončil, protože spadl v době, kdy bojoval o šesté místo. Zejména si Webb dokázal zlepšit výkon v kvalifikaci, protože po startu z třinácté pozice v Losail už v Jerezu startoval osmý.

„Ohledně výsledku byl Jerez zklamáním, ale jinak se nám podařilo zlepšit motorku a tým fungoval absolutně fantasticky,“ uvedl Webb pro motogp.com. „V Kataru jsme trošku bojovali s problémy, ale až do Jerezu jsme na tom tvrdě pracovali a podařilo se nám výrazně zlepšit.“

„Těším se na Le Mans a na dobrý výsledek zvlášť potom o jakou pozici jsme bojovali v Jerezu. Doufejme, že se tam dokážeme umístit výš. Pokud se nám podaří udělat na motorce stejný pokrok jako v Jerezu tak věřím, že tam být můžeme,“ řekl Webb.

Právě příští týden má Danny Webb velkou šanci předvést svůj talent, protože třiadvacátého května je na programu Velká cena Francie. Loni si tam nevedl zrovna nejlépe, protože po startu z desáté pozice závod nedokončil, ale ambice pro letošní ročník má vysoké.

„Byl bych rád za umístění do sedmého místa. Před nehodou v Jerezu jsme v závodu bojovali o šestou pozici a jedenáctý skončil v Kataru, takže výsledek do sedmého místa bude dobrý,“ pokračoval devatenáctiletý Webb, který se dokázal ve svém novém týmu velmi rychle zapracovat.

„Řekli mi, že je třeba postupovat krok za krokem a to mi zabere nějaký čas. Začali jsme to dělat a funguje to. Během víkendu v Jerezu jsem tam na tomto motocyklu zajel svůj vůbec nejlepší čas, takže to byla další z pozitivních věcí. Doufejme jen, že stejným způsobem budeme i nadále pokračovat,“ uvedl závěrem Danny Webb.

Doporučujeme

Články odjinud