Davide Brivio po Valencii odchází ze služeb Yamahy MotoGP

Davide Brivio po Valencii odchází ze služeb Yamahy MotoGP

Po devatenácti letech práce na různých úrovních v managementu se po posledním závodu sezony ve Valencii rozloučí s továrním týmem Yamahy Davide Brivio, který sedm let tvořil nedílnou součást Rossiho týmu.

Davide Brivio v posledních devatenácti letech zastával různé role přes manažera továrního týmu Yamahy v mistrovství suberbiků, ředitele týmu a v posledních sedmi letech manažera týmu Valentina Rossiho v továrním týmu Yamahy MotoGP.

Yamaha ve své tiskové zprávě vyjádřila Italovi poděkování za úspěšnou spolupráci a to zejména v době, kdy spolupracoval s Valentinem Rossim, s kterým vyhráli čtyři tituly mistra světa.

Vedení Yamahy zároveň na pozici týmového ředitele továrního týmu v MotoGP jmenovalo Massima Meragalliho. Pro Meragalliho je to další krok v jeho kariéře poté, co u Yamahy pracoval jako týmový manažer Yamaha Motor Italia Supersport a poslední době pak v pozici týmového manažera jejich   superbikového týmu.

Meragalli začne spolupracovat s MotoGP týmem Yamahy poprvé v pondělí 8. listopadu, kdy se zapojí do příprav dvoudenních testů ve Valencii a ve spolupráci s manažerem týmu Wilco Zeelenbergem tak vytvoří zkušený a jednotný manažerský tým pro sezonu 2011. Bližší podrobnosti k personálnímu obsazení továrního týmu Yamaha zveřejní 8. listopadu.

Doporučujeme

Články odjinud