De Angelis podepsal s Forward Racingem

De Angelis podepsal s Forward Racingem

Jezdec ze San Marina letos v mistrovství světa šestistovek obsadil celkově čtvrté místo a rozhodl se pro změnu. Odešel z týmu JiR Moto2 a od roku 2012 bude závodit v barvách NGM Forward Racingu.

V příštím roce pojede De Angelis v sedle motocyklu Suter a jeho cíle nejsou nijak skromné, protože by společně s týmem rád bojoval o titul mistra světa. Šéf jeho nového týmu Giovanni Cuzari k podpisu smlouvy řekl: „Alex není jen jezdcem, ale dlouhá léta je také mým dobrým přítelem a vždy jsem doufal, že jednou s ním postavím tým.“

„Pro mě je tato smlouva splněným snem a osobně jsem přesvědčen, že je to ta správná volba k tomu, abychom v roce 2012 usilovali o ty nejlepší výsledky,“ řekl Cuzari, jenž společně s De Angelisem absolvuje koncem měsíce třídenní test v Jerezu.

Alex De Angelis letos ještě v posledním závodu sezony bojoval o celkové třetí místo v Moto2. To se mu nakonec nepodařilo získat, ale celkově byl se svým výkonem spokojen. „Sezona dopadla dobře a to ani ne z důvodu, že jsme vyhráli a získali umístění na stupních vítězů, ale protože jsme předvedli skvělou konzistenci,“ uvedl De Angelis.

„Proto bych chtěl poděkovat každému z týmu JiR za všechno, co pro mě v posledním roce a půl udělali,“ pokračoval De Angelis. „Vybral jsem si spolupráci s Forward Racingem s nimiž sdílím stejné nadšení pro tento sport. Společně chceme patřit mezi uchazeče v boji o titul a věřím, že zkušenosti týmu mi dávají velké šance na skvělou sezonu."

Doporučujeme

Články odjinud