De Angelis pokračuje s JiR Moto2

De Angelis pokračuje s JiR Moto2

Jezdec ze San Marina v pátek podepsal smlouvu s týmem Luca Montirona JiR Moto2 a v roce 2011 má příležitost druhého pokusu bojovat o ty nejlepší příčky ve světovém šampionátu střední kubatury.

Šestadvacetiletý De Angelis sezonu 2010 zahájil s týmem RSM Scot v sedle Force GP210, ale poslední závod sezony už absolvoval s týmem JiR a motocyklem Motobi. De Angelis patřil v nově vznikající kubatuře Moto2 mezi favority, vyhrál první trénink v Kataru, ale první bod si na konto připsal až ve čtvrté Grand Prix sezony.

„Jsem spokojen s dohodou, kterou jsme nalezli s JiR pro sezonu 2011,“ uvedl Alex De Angelis. „Nalezl jsem pozitivní prostředí, profesionální tým a MotoBi od začátku prokazovala, že může být velmi konkurenceschopná. To nám také zajistilo důležité body. Projet JiR je dobrým projektem, takže na zimní dovolenou odjíždím s pocitem jistoty a velkým očekáváním sezony 2011.“

Ve dvanácti závodech získal De Angelis jedenáct bodů, což bylo také způsobeno tím, že po nějakou dobu nahradil u Interwetten MotoGP zraněného Hiroši Aojamu. Závodem v San Marinu se vrátil do střední kubatury už v pozici jezdce týmu JiR a od Japonska do Valencie nasbíral nejvíc bodů ze všech jezdců v závodním poli.

„První sezona v Moto2 byla pozitivní a i když se k nám Alex připojil až ke konci sezony, byl jezdcem, jenž v posledních pěti závodech získal nejvyšší počet bodů ze všech, což je pro příští rok pozitivní znamení,“ řekl šéf týmu Luca Montiron, jenž závěrem dodal, že De Angelisovi postaví takový podvozek, na němž dokáže vyhrávat. „Samozřejmě, šampionát bude tvrdý boj, takže výsledky na dráze budou hovořit samy za sebe.“

Doporučujeme

Články odjinud