De Angelis zahájil svůj záskok dvanáctým místem

Alex de Angelis ze San Marina obsadil ve Velké ceně Německa dvanácté místo. V závodě se zaměřil především na sbírání cenných dat. Nechyběla mu sice rychlost v zatáčkách, ale měl problémy při brzdění.

V týmu Interwetten Honda za zraněného Hiroshiho Aoyamu poprvé zaskakoval Alex de Angelis, který ještě loni jezdil pravidelně MotoGP. Nyní se sem přesunul z Moto2. Ve Velké ceně Německa na Sachsenringu obsadil po těsně prohraném souboji s Lorisem Capirossim dvanácté místo.

De Angelis byl se svým výsledkem spokojen. "Můj tým mi dost pomohl. Je dobře, že byl ještě druhý start, nasbírali jsme další data, abychom se připravili na příští závod," vysvětloval rodák ze San Marina. "Jsem velmi rychlý v zatáčkách, ale pořád mám problémy s brzděním. Jsem si jistý, že se můžeme víc zlepšit."

Navrátilec do královské kubatury pak poděkoval týmu za jeho úsilí a omluvil se za to, že v sobotu zničil motocykl.

Průběh závodu si pochvaloval také šéf týmu Daniel Epp. "Díky přerušení závodu jsme mohli pokračovat v testování a udělat důležitý krok před závodem v Laguna Seca. Zlepšujeme se trochu ve zrychlování, ale musíme udělat pokrok také v brzdění," řekl.

Doporučujeme

Články odjinud