De Puniet: Bojovat s továrními motocykly je příjemný pocit

Francouzský závodník soukromého týmu LCR Hondy si po sedmi kolech šampionátu drží v prestižní královské kubatuře MotoGP status nejlepšího netovárního jezdce.

Tento parádní výsledek si samozřejmě chce udržet a proto bude muset v Německu podat další ze svých výborných výkonů, kterými se od začátku letošní sezony prezentuje.

Dráha v Sachsenringu De Punietovi sedí, ale loni si tam vybral pořádnou dávku smůly, když spadl a jinak dobře rozjetý závodní víkend ukončil v záplavě jisker.

Poslední závod v katalánské Barceloně zvládl v sedle satelitní specifikace Hondy RC212V na výbornou, protože cílem sedmého závodu sezony projel čtvrtý, což je letos jeho vůbec nejlepší výsledek.

„Na závod v Německu se těším a věřím, že tady můžeme zajet výrazný výsledek,“ uvedl Randy De Puniet. „V posledních třech závodech jsme měli velmi dobrou závodní rychlost. Bojovat s továrními motocykly a jejich jezdci je velmi příjemný pocit.“

„Německá dráha je velmi krátká, první část také dost pomalá, ale její druhá část je už o poznání rychlejší. Loni jsem tam byl velmi rychlý v sektorech T1, T2 a také v závěrečné části okruhu, bohužel závod jsem nedokončil, protože jsem spadl.“

„Nyní ale musím zůstat plně koncentrovaný na svůj cíl, udržet si pozici nejlepšího soukromníka,“ řekl závěrem Randy De Puniet, jezdec Hondy RC212V a pátý muž šampionátu závodních prototypů.

Doporučujeme

Články odjinud