De Puniet bude muset na další operaci

De Puniet bude muset na další operaci

Francouze čeká další operace levé nohy, kterou si zlomil během závodu královské kubatury na německém okruhu Sachsenring letos v červenci.

Současný jezdec Pramac Racingu tehdy v devátém kole závodu dostal při výjezdu ze čtvrté zatáčky highsider, spadl a do jeho motocyklu pak následně narazil Aleix Espargaró a Álvaro Bautista. Mika Kallio se snažil srážce vyhnout, ale svým strojem trefil De Punietovu nohu, kde došlo ke zlomenině holenní a lýtkové kosti.

Francouze tehdy vrtulníkem transportovali do místní nemocnice v Hartmannsdorfu, kde ještě ten den proběhla operace. Později pak v Marseille absolvoval léčbu v kyslíkové komoře, aby urychlili proces hojení zlomenin, který pak ukončil ultrazvukovou procedurou v Cannes.

Vynechal jediný závod v Laguně Seca a po letní přestávce se do seriálu mistrovství světa vrátil závodem v České republice. Bohužel stav De Punietovy levé nohy se postupem času nezlepšoval, ale naopak mu nyní hrozí další operace.

„Byl to velký problém ve Valencii, protože tam máme spoustu levotočivých zatáček a já měl po celý víkend velké bolesti, to samé pak v případě testů,“ uvedl Randy De Puniet. „Před Valencií jsem byl na rentgenu, ale kost není v pořádku“ řekl De Puniet, který pravděpodobně už tento týden podstoupí operaci, kde mu vyjmou šroub z kolene.

Doporučujeme

Články odjinud