De Puniet havaroval a zlomil si levou nohu

Osmé kolo šampionátu prototypů štěstí Randy De Punietovi nepřineslo, v sobotní kvalifikaci havaroval na oleji, který vytekl z Lorenzovy Yamahy a nedělní závod MotoGP nedokončil, protože v devátém kole spadl.

Přestože kvalifikace skončila pádem, jeho čas mu stačil na sedmou pozici v třetí řadě startovního roštu. Devětadvacetiletý Francouz ve výjezdu z čtvrté zatáčky dostal highsidera a následně byl v kontaktu s jezdci, kteří jeli za ním. Do nehody se zapojil Aleix Espargaró, Álvaro Bautista a Mika Kallio byl pravděpodobně tím, kdo nechtíc narazil do Francouzovy levé nohy, když se mu snažil vyhnout.

Po nehodě byl závod třídy MotoGP zastaven a De Puniet převezen do Mobilní kliniky, kde mu levou nohu zrentgenovali a zjistili zlomeninu levé holenní a lýtkové kosti. Později spolu s Doktorem Costou odletěl vrtulníkem do nemocnice v Hartmannsdorfu, kde ho měli ještě dnes večer operovat.

„Nemůže být nic horšího než toto!“ řekl Randy De Puniet po nehodě. „Z třetí řady se mi nepodařilo dobře odstartovat, ale jel jsem devátý a měl velmi dobrou závodní rychlost. Snažil jsem se o šestou pozici a to i navzdory bolesti v kotníku po včerejší nehodě v kvalifikaci.“

„Najednou jsem havaroval při výjezdu z čtvrté zatáčky a jeden z motocyklů mi trefil nohu. Okamžitě jsem si uvědomil, že to bude něco vážného a po rentgenu jsme zjistili celou pravdu,“ řekl Randy De Puniet, který měl velmi dobře rozjetou sezonu, ale tento druh zranění mu jeho plány stejně jako plány týmu LCR Hondy vážně zkomplikuje.

Doporučujeme

Články odjinud