De Puniet postupně zrychluje

De Puniet postupně zrychluje

Francouz nebyl v pondělí spokojený s výkony, kterými se prezentoval na dráze v Jerezu, ale hned druhý den společně s týmem zaznamenal zlepšení, které mu dává šanci, aby z jihu Španělska odjel v lepší náladě.

De Puniet patří mezi ty jezdce, kteří mají jisté předpoklady bojovat o nejvyšší pozice v nové kategorii CRT. S motocyklem Aprilia (ART) v barvách stáje Power Elektronocs Aspar má potřebnou techniku k tomu, aby se tak skutečně stalo.

Nicméně předem není nic dané a proto dobře zvládnuté předsezonní testy jsou základem úspěchu po letošní sezonu. V pondělí zajel Francouz čas 1´41,6 sekundy, ale s tím nebyl vůbec spokojen. V úterý své maximum zlepšil o sedm desetin sekundy a ve středu by v tomto směru rád pokračoval.

„Jsem velmi spokojený, protože se nám podařilo zlepšit čas z pondělí o sedm desetin a navíc jsme zaznamenali významný pokrok a to zejména v případě elektroniky,“ uvedl Randy de Puniet v úterý odpoledne. „Intenzivně jsme pracovali na řízení trakce a motoru, abychom optimalizovali jak distribuci výkonu, tak brzdění motorem.“

V úterý bylo počasí v Jerezu pro testování příznivé, ale s přilnavostí asfaltu měli jezdci problémy. „Je to zvláštní, protože počasí bylo dobré, ale myslím, že asfalt měl menší přilnavost než tomu bylo včera. I když jsme se zlepšili, nemůžeme teď polevit a uvidíme o kolik se můžeme zítra ještě zlepšit, protože to je našim cílem,“ dodal De Puniet.

Doporučujeme

Články odjinud