De Puniet potřetí za sebou v první řadě

Randy de Puniet se satelitní hondou opět zazářil v kvalifikaci a porazil a věří, že zítra by mohl zajet svůj nejlepší závod sezony. Do Velké ceny Katalánska odstartuje ze třetího místa.

Svou formu potvrdil Randy de Puniet také v kvalifikaci na Velkou cenu Katalánska v Barceloně. Jezdec stáje LCR Honda zajel třetí nejrychlejší čas. Opět byl nejlepším zástupcem Hondy.

De Puniet se obával vlivu vysoké teploty tratě na přilnavost. "Od začátku jsem patřil mezi nejrychlejší. Pak jsme pracovali na nastavení pro závod, zkoušeli jsme různé varianty seřízení a potom jsem přezul na měkčí pneumatiky," vzpomínal Francouz. "Okamžitě jsem zajel 42,6. Chtěl jsem získat pole position, ale Casey a Jorge byli dnes velmi rychlí."

Přestože de Puniet nakonec vedení v kvalifikaci neudržel, se třetím místem je velmi spokojen. Zítra se potřetí za sebou postaví na startovním roštu do první řady. "Chci poděkovat svému týmu za výbornou práci. Závod je vždy něco jiného, uvidíme, jak budou držet pneumatiky, ale myslím, že by to mohl být můj nejlepší letošní závod," věří Francouz.

Doporučujeme

Články odjinud