De Puniet uzavřel první desítku, Capirossi se zranil

De Puniet uzavřel první desítku, Capirossi se zranil

Randy de Puniet si chce v závodě desáté místo udržet, Loris Capirossi v závěru kvalifikace ošklivě havaroval, poranil si rameno a žebra a Nizozemské Tourist Trophy se nezúčastní.

Pramac Racing bude mít ve Velké ceně Nizozemska v Assenu jediného zástupce, v kvalifikaci desátého Randyho de Punieta. Loris Capirossi si sice vyjel patnácté místo na startovním roštu, ale v závěru kvalifikace ošklivě havaroval, zasáhl ho motocykl a poranil si rameno a žebra. Závodu se nebude moci zúčastnit.

De Puniet ví, že momentálně nemůže pomýšlet na lepší umístění, než jakým se kvalifikoval. "Budeme muset pracovat, abychom dál zlepšovali pocit ze stroje. Budu se snažit dojet na této pozici i do cíle. Nebudu příliš tlačit, pokusím se využít každé příležitosti. Můj cíl je snížit ztrátu na další satelitní ducati a postupně omezovat problémy se strojem," vysvětlil Francouz.

Podle de Punietova inženýra Marka Rigamontiho se podařilo stroj v posledním týdnu značně zlepšit. "Tento aspekt je pro nás velmi důležitý. Musíme najít sebedůvěru, kterou jsme měli na začátku sezony," upozornil. "Důležité bude počasí. Na mokru ještě nejezdíme, jak bychom chtěli, takže doufáme, že bude sucho."

Capirossi litoval, že o závod přijde. "Není příjemné být ve vysoké rychlosti zasažen motocyklem. Už se cítím lépe. Havaroval jsem, když jsem byl ve svém nejlepším kole," vzpomínal. "Už v ranním volném tréninku jsme měli problém v levotočivých zatáčkách, díky němu jsem ztratil nad strojem kontrolu."

Italského veterána čeká místo startu návrat domů do Monte Carla a za dva dny podstoupí další vyšetření.

Doporučujeme

Články odjinud