De Puniet zvolil místo operace odpočinek

De Puniet zvolil místo operace odpočinek

Francouzský závodník zrušil plánovanou operaci levé nohy, kde mu měli vyjmout fixační kovovou sponu, jenž mu v druhé polovině sezony 2010 působila značné komplikace, které se projevovaly otokem kolene.

Letos v červenci De Puniet po nehodě na Sachsenrigu podstoupil operaci levé nohy, kde mu  fixovali zlomenou holenní a lýtkovou kost. Francouz absolvoval jen minimální rekonvalescenci a na závodní dráhu se vrátil srpnovým závodem v České republice. Kovová spona mu ale působila problémy.

„Bylo to trošku komplikované,“ řekl pro Motorcycle News Randy De Puniet, jenž nakonec usoudil, že je na operaci zatím příliš brzy. „Volbou bylo vytažení současné spony a vložení menší, ale to by představovalo dva měsíce rekonvalescence.“

„Další variantou bylo vyjmout vše po prvním únorovém testu v Sepangu, ale tím bych neměl šanci se včas uzdravit pro další test v Malajsii, protože aby se kost stabilizovala potřebujete šest týdnů. To bylo hodně nebezpečné, protože pokud bych do nohy narazil, ta by se rozbila jako kus ledu. Proto jsem se rozhodl jeden rok počkat a operaci absolvuji až po posledním závodu roku 2011.“

Jezdec týmu Pramac Racing teď až do ledna nebude pracovat na intenzivním tréninku, aby získal co možná nejdelší možnou dobu pro regeneraci své levé nohy. Pro únorový test v Sepangu Francou věří, že již bude ve stoprocentní kondici.

Doporučujeme

Články odjinud