De Punieta limitovala bolest kolene, Capirossi měl problémy s přední částí

De Punieta limitovala bolest kolene, Capirossi měl problémy s přední částí

Přestože Randyho de Punieta limitovala bolest kolene, dokázal dojet na slibném desátém místě. Loris Capirossi ztrácel díky potížím s přední částí stroje sekundu na kolo a skončil dvanáctý.

Poprvé v letošní sezoně dojeli do cíle oba jezdci stáje Pramac Racing. Randy de Puniet byl navzodry bolestem v levém koleni desátý, Loris Capirossi dvanáctý.

De Punietův inženýr Marco Rigamonti byl de Punietovým výkon příjemně překvapen. "Jeho závod byl ovlivněn bolestí kolene. Nakonec jsme dokázali získat body. Zkusíme problémy, kterých jsme se tento víkend nedokázali zbavit. Zdá se, že na některých tratích motorka funguje dobře, třeba v Kataru a v Estorilu, zatímco jinde ji nedostaneme tam, kam chceme," myslí si.

De Puniet byl spokojen jen částečně. "Nevím, co se stalo s mým kolenem, ale během závodu dost trpělo a necítil jsem sílu v nohách. Byl jsem na začátku týdne na rentgenu, ale nevím, jak jsou na tom mé vazy. Doufám, že to není nic vážného. Zítra zajedu domů na kontrolu," vysvětlil Francouz, který tak vynechá pondělní testy. "Co se týče motorky, zkusíme vyřešit problémy s přední částí. S šesti body, které jsem získal, jsem spokojen, ale nebýt bolesti v koleni, mohlo to být lepší."

Capirossi čekal výraznější výsledek. "Problémy s přední částí mě zpomalovaly o sekundu na kolo. Je to škoda, protože jsme pracovali dobře. Teď se zaměříme na test, kde zkusíme dosáhnout pokroku," slibuje zkušený Ital. "Musíme být pozitivní a mít vítěznou mentalitu. Máme teprve po třetím závodě."

Doporučujeme

Články odjinud