Dlouho to vypadalo na top 10, nakonec 17. místo

Jen 0,4 vteřiny v dnešní kvalifikaci zaostal Lukáš Pešek za 3. De Angelisem, bohužel to znamenalo „až“ 17. místo. Přesto je toto umístění nejlepším letošním kvalifikačním výsledkem našeho pilota. Až do závěrečných deseti minut Lukáš figuroval v první desítce, na konci kvalifikace se však k němu opět nepřiklonila štěstěna, když nejdříve před ním havaroval Talmacsi a v posledním kole jej brzdil souboj Nieta s Noyesem. Škoda, dnes byla v silách našeho jezdce určitě lepší pozice. Do závodu však půjdeme optimisticky, v případě dobrého startu může být udržení tempa na úrovni první desítky reálné.

Lukáš Pešek / 17. místo / 1,56,652 / + 1,054

„Trochu mě ten konec kvalifikace mrzí, na druhou stranu je to můj nejlepší výsledek v sezóně a start ze 17. pozice není až zas tak špatný. Na začátku jsem se dostal do dobrého tempa a dlouho můj čas ze 4. kola stačil na top 10. Pak jsem čekal v boxech až na závěr kvalifikace, abych šetřil zadní gumu a chystal jsem se ještě trochu zlepšit. Bohužel v předposledním kole přede mnou upadl Talmacsi a v posledním kole jsem se dostal do skupiny, kde byli pomalejší jezdci a navíc jsem je kvůli jejich souboji nemohl předjet. Do závodu se však určitě dívám pozitivně, dobré by bylo projet první kolo tak na 12. – 15. pozici, a pak bych se snad mohl kolem desátého místa držet.“

Miloš Čihák – osobní kouč

„Po včerejším hledání nastavení jsme dnes udělali obrovský pokrok a lze říci, že jsme s ním spokojeni. V kvalifikaci jsme chtěli být do 16. místa a jsme 17., takže s tímto umístěním jsme celkem spokojeni. O něco méně už s průběhem kvalifikace, protože první desítka byla hodně blízko. Snad se k nám v tomto ohledu přikloní štěstí v příští GP. V závodu věřím v další bodovaný výsledek, možná i v nejlepší v této sezóně.

Fotografie zdarma ke stažení a použití na http://cpoj.pesek.motogpsports.cz/pro-novinare, uživatelské jméno: pesek52, heslo: cpoj2009.

Doporučujeme

Články odjinud