Do dalšího kola postupuje jedenáct týmů

Do dalšího kola postupuje jedenáct týmů

Jedenáct týmů s celkem šestnácti jezdci prošlo do další etapy výběru pro litrovou kubaturu motocyklového šampionátu 2012. Jedná se o týmy, které letos nezávodí v kubatuře MotoGP.

Koncem dubna oznámila Mezinárodní motocyklová federace (FIM), že celkem třinácti týmům s jednadvaceti jezdci, jenž v současné době nemají zastoupení v královské kubatuře, poskytne podrobné informace ohledně jejich účasti v mistrovství světa třídy do 1000ccm.

Tyto týmy měly potvrdit svůj zájem a Mezinárodní asociaci týmů (IRTA) zaslat detailní plány ohledně své účasti v nové kubatuře motocyklového mistrovství světa. To vše do soboty, čtrnáctého května, což byl den kvalifikace na Velkou cenu Francie.

V Le Mans promotér mistrovství Dorna a IRTA tyto žádosti zhodnotili a do dalšího kola výběru pozvali jedenáct týmů s celkem šestnácti jezdci. Vybrané týmy teď mají čas do třetího června (první den volných tréninků na katalánskou Grand Prix), aby na účet IRTA složily požadovanou zálohu.

Po skončení víkendu v Barceloně vybere Dorna a IRTA týmy, kterým nabídnou smlouvu pro účast ve světovém šampionátu 2012. Žádost týmů, které budou požadovat zařazení do kategorie Claiming Rule Team (CRT), tedy ti, jenž nejsou přihlášeni Mezinárodní asociací výrobců motocyklů (MSMA), potřebuje také schválení od členů Komise Grand Prix. Poté bude zveřejněn seznam přijatých týmů.

Doporučujeme

Články odjinud