Do premiérové Grand Prix z patnáctého místa

Do premiérové Grand Prix z patnáctého místa

Karel Abraham zítra odstartuje spolu s elitou motocyklového závodění z patnáctého místa, páté řady startovního roštu zahajovacího podniku sezony 2011 v Kataru.

V sobotní kvalifikaci zajel český jezdec týmu Cardion AB Motoracing čas 1´56,665 sekundy, což je zatím jeho nejlepší výkon v Losail. Nějakou dobu figuroval před jezdci jako Nicky Hayden nebo Loris Capirossi, ale v závěru na čtrnáctého Itala ztratil 0,342 sekundy.

Na druhou stranu dnes český jezdec porazil španělského mistra světa Moto2 Toniho Elíase, jenž s Hondou LCR týmu k kvalifikaci obsadil šestnácté, dnes poslední místo výsledkové listiny. Na jezdce Cardion AB Motoracing Elías ztrácí přes jednu sekundu a to pro českého jezdce představuje drobnou výhodu.

„S výsledkem kvalifikace jsem spokojený i nespokojený. Podařilo se nám zrychlit, což je pozitivní, ale myslím, že jsme měli na víc,“ uvedl po sobotní kvalifikaci Karel Abraham, jenž na nejrychlejšího Casey Stonera ztratil dvě a půl sekundy. „Snažil jsem se jet se skupinku jezdců a vylepšit tak svůj čas, ale to se mi bohužel nepodařilo,“ řekl Abraham.

Mechanik brněnského týmu Cardion AB Motoracing Martin Havlíček k výkonu českého jezdce dodal: „V tuto chvíli je nejdůležitější, že zajíždíme stabilní časy. Uvidíme, jak se nám bude dařit v premiérovém závodě.“

Doporučujeme

Články odjinud