Domácí závod Abraham dokončil navzdory bolestem

Domácí závod Abraham dokončil navzdory bolestem

Karel Abraham se v Brně vrátil po přestávce zapříčiněné zraněním nohy. Jezdec měl po celý víkend bolesti, přesto závod dojel. V závěru byl málem předjet Lorenzem o kolo.

Už před zahájením závodního víkendu v Brně věděl Karel Abraham, že to nebude mít jednoduché. Čtyři závody vynechal kvůli zranění, které ještě stále nemá doléčené. V paddocku se český jezdec pohyboval o holích. Po většinu tréninků se Abraham držel na pětadvacátém místě. Z téže pozice se vydával i do závodu.

„Teď se fakt necítím dobře, ale stejně mě mrzí, že jsem nezopakoval v kvalifikaci čas z rána. Včera to vypadalo, že se budeme těžce dostávat pod dvě minuty, dneska jsme ráno zajeli 1:58.9. Závod bude hodně těžký, fakt bolí s tím jet a během víkendu se to zhoršuje. A do rána se to těžko zlepší. Každopádně do toho dám všechno a zkusím závod vydržet,“ sliboval Karel Abraham po kvalifikaci.

V brněnském závodu se Karlovi s velkým sebezapřením podařilo dorazit do cíle. V samotném závěru se před něj málem dostal vítěz Jorge Lorenzo, ale nakonec český jezdec nebyl předjet o kolo.

„Tenhle závod bylo velké utrpení a hodně jsem přemýšlel, jestli to zapíchnout. Ale nechtěl jsem ten závod opustit, když to šlo. Asi bych byl schopen dotáhnout aspoň Cortiho, ale musel bych riskovat a to je prostě v téhle situaci neúměrně nebezpečné. Teď se to snad trochu zklidní a bude čas dát se dohromady a pomalu se začít zlepšovat,“ doufá brněnský závodník.

Doporučujeme

Články odjinud