Dosud nejlepší úvod víkendu pro Bautistu

Dosud nejlepší úvod víkendu pro Bautistu

Španělský jezdec Suzuki velmi dobře navázal na výkon z Německa a hned první den zaznamenal velmi dobrý sedmý čas na kolo, což je pro něho zatím ten nejlepší výkon v zahajovací sadě tréninků letošní sezony.

V průběhu druhého tréninku na GP USA se Bautista stále pohyboval na hranici první šestky a to přitom řešil problémy s nedostatečnou přilnavostí zadní části jeho Suzuki GSV-R. Španěl si věří a doufá, že se jeho výkon v Laguně Seca ještě zlepší, protože zatím se jim nepodařilo plně využít potenciálu jejich technického kompletu.

Nejlepší kolo zajel Bautista v pátek odpoledne a jeho čas představoval hodnotu 1´23,056 sekundy, což bylo přesně o sekundu pomalejší kolo než to, které zajel Jorge Lorenzo.

„Ráno byla dráha hodně studená, takže jsme začali na měkkých pneumatikách a ze začátku to vypadalo, že při nájezdu do zatáček nemáme vzadu potřebnou přilnavost,“ komentoval úvodní tréninky na US GP Álvaro Bautista. „Kontakt s motocyklem nebyl ideální, takže jsme na tom pracovali a zkoušeli různé nastavení elektroniky řízení trakce.“

„V druhém tréninku už bylo tepleji, takže jsme použili tvrdší směsi, ale pořád to vypadá na stejný problém z dnešního dopoledne, což znamená, že mám v nájezdu do zatáček nedostatečnou zadní přilnavost,“ pokračoval Španěl. „To mi neumožňuje získat správný cit, tím jsem v zatáčce a na jejím výjezdu pomalejší než bych chtěl.“

„Časy na kolo nebyly zase tak špatné a dokázal jsem se poměrně snadno udržet některých rychlých jezdců, takže to je dobré znamení. Doufám, že zítra zlepšíme zadní přilnavost a také zapracujeme na převodovce, protože tu zatím nejsme na našem výkonnostním maximu. Čeká nás hodně práce, ale už teď mám potřebnou jistotu, jako minulý týden v Německu,“ řekl Bautista.

Doporučujeme

Články odjinud