Dovi u Ducati pokračuje, Iannone končí

Dovi u Ducati pokračuje, Iannone končí

Dnes Ducati vydala oficiální prohlášení, v němž sděluje, že Andrea Dovizioso bude s týmem pokračovat i v letech 2017 a 2018. Andrea Iannone po letošní sezóně u týmu končí.

Již se ví, že od příštího roku bude u Ducati jezdit Jorge Lorenzo. Jméno jeho kolegy bylo až do dneška s otazníkem. Spekulovalo se, že to bude právě Dovizioso, ale až dnes vydal tým Ducati oficiální tiskovou zprávu, že Dovi s týmem skutečně prodloužil smlouvu. Doviho tak v letech 2017 a 2018 budeme nadále vídat v sedle červeného stroje. Andrea Iannone od týmu po konci letošní sezóny odchází. Podle některých zdrojů se již považuje za jisté, že Iannone přejde k Suzuki a Viňales nahradí Lorenza u Yamahy.

„Jsem velmi spokojený, že jsem prodloužil smlouvu s Ducati a že bude pokračovat naše společné dobrodružství, které začalo v roce 2013,“ řekl Dovi. „V těchto několika letech jsme pracovali na několika úkolech a podařilo se nám dostat Desmosedici GP do vynikající konkurenceschopné formy, takže věřím, že brzy dosáhneme satisfakce, kterou si zasloužíme,“ dodává Ital.

Iannone, který naopak u týmu končí, v tiskovém prohlášení sdělil: „Samozřejmě je mi léto, že se můj čas u Ducati chýlí ke konci, ale jsem vděčný bolognské továrně za příležitost, kterou mi v posledních letech dali. Debutoval jsem s Ducati a také jsem s nimi jezdecky rostl a zlepšoval jsem svou úroveň výkonu.“ Dále Iannone dodává, že v následujících závodech udělá maximum a věří, že dosáhne co nejlepších výsledků.

Doporučujeme

Články odjinud