Andrea Dovizioso Foto: Václav Duška Jr.

Andrea Dovizioso | Foto: Václav Duška Jr.

Andrea Dovizioso Foto: Václav Duška Jr.
Andrea Dovizioso Foto: Václav Duška Jr.
Andrea Dovizioso Foto: Václav Duška Jr.
Andrea Dovizioso Foto: Václav Duška Jr.
6
Fotogalerie

Doviziosa nebaví závodit na chvostu – příští rok už v MotoGP nepojede

Andrea Dovizioso sdělil, že jej nebaví závodit na chvostu a že tím pádem na konci letošního roku ukončí své působení v MotoGP.

Ital Andrea Dovizioso se v MS silničních motocyklů objevil poprvé v roce 2001, svou první kompletní sezónu absolvoval o rok později. V roce 2004 se stal šampionem třídy 125 ccm. V letech 2017, 2018 a 2019 se těšil z pozice vicemistra v MotoGP. Na konci roku 2020 opustil Ducati. V úvodu loňské sezóny nezávodil, ale na podzim se vrátil s Yamahou. Na Yamaze jezdí i v letošním roce, nicméně s výsledky rozhodně není spokojený. Jeho dosavadním nejlepším výsledkem letošní sezóny je jedenácté místo z GP Portugalska.

Není tedy velkým překvapením, že za dané situace nechce Dovizioso pokračovat v závodění. Již delší dobu se hovoří o tom, že šestatřicetiletý Ital na konci letošního roku z MotoGP odejde. Nyní tuto informaci potvrdil sám jezdec.

„Příští rok určitě nebudu závodit, není důvod,“ řekl Dovizioso při rozhovoru pro MotoGP.com. „Vždycky jsem říkal, že když nebudu konkurenceschopný, tak tady být nechci. Takže není důvod, zvlášť po dvaceti letech. Ani jsem se nepokoušel hledat místo pro příští rok. Jsem s tím úplně v pohodě. Už loni jsem měl půl roku bez závodění, takže důchod už jsem si vyzkoušel a nemám s tím problém,“ sdělil dále Ital.

 Zdroj: motogp.com, foto: Václav Duška Jr.

Doporučujeme

Články odjinud