Dovizioso i Pedrosa si od tvrdších pneumatik hodně slibují

Andrea Dovizioso a Dani Pedrosa se kvalifikovali do druhé řady. Vzhledem k tomu, že mají své motocykly dobře připravené pro závodní režim, věří, že se jim podaří prosadit mezi nejlepší.

Andrea Dovizioso a Dani Pedrosa z týmu Repsol Honda zajeli v kvalifikaci na Velkou cenu Indianapolis čtvrtý, respektive pátý nejrychlejší čas.

Dovizioso je se čtvrtým místem spokojen, protože věří, že v závodě bude rychlý. Stejně jako řada jiných jezdců, tak on ví, že klíčový bude dobrý start. "Myslím, že v prvních zatáčkách to bude vyrovnaná skupina. Spies i Nicky budou před domácími fanoušky velmi motivováni, ale nejrychlejší bývá na začátku Dani," upozorňuje Ital na svého týmového kolegu. "Není tu moc velká přilnavost, abyste ji využili, musíte jezdit hladce. Při závodě to bude těžké."

Ital si dále pochvaloval, že jeho tým vylepšil stabilitu stroje i nastavení elektroniky, především kontroly trakce. "Použijeme tvrdou směs pneumatik," dodal.

Také Pedrosa byl spokojen se zlepšeními oproti pátku. "Udělali jsme pokrok v nastavení motocyklu, zapracovali jsme hlavně na závodním režimu. V závěru kvalifikace jsme na měkčích pneumatikách nedokázali zrychlit, takže se musíme spokojit s druhou řadou. I tak věřím, že se nám podaří start a budeme moci soutěžit s nejlepšími," věří Španěl.

Stejně jako jeho týmový kolega, také on se chystá do závod v Mekce okruhového motoristického sportu odstartovat s tvrdšími pneumatikami. "Vzhledem k vysokým teplotám tratě to vypadá, že budou ideální. Máme na nich slušné tempo, ale nevím, jestli se všichni jezdci rozhodnou stejně," je zvědav Pedrosa. "Čeká nás náročný závod jednak fyzicky, ale také pro pneumatiky. Bude těžké hlídat jejich teplotu."

Také Pedrosa očekává vzhledem k rozložení jezdců na startovním roštu zajímavý závod.

Doporučujeme

Články odjinud