Dovizioso je ohledně návratu Daniho Pedrosy optimistou

Dovizioso je ohledně návratu Daniho Pedrosy optimistou

Andrea Dovizioso považuje všechny řeči ohledně současné situace Daniho Pedrosy za absurdní a osobně věří, že se ještě letos Španěl k závodění vrátí.

Ve Španělsku probíhá ohledně Pedrosova návratu zpátky k závodění poměrně ostrá debata. Mimo jiné se tam hovoří o takové možnosti, že jezdec Repsol Hondy už v letošním ročníku závodit vůbec nebude. Podobné informace odmítá jeho zaměstnavatel HRC a stejně tak jeho týmový kolega Andrea Dovizioso.

Pedrosa je zároveň jedním z jezdců Hondy, který má testovat jejich nově vyvíjený prototyp RC213V, ale prozatím to byl pouze Casey Stoner, který dal japonským technikům první informace a podněty pro další vývoj. Andrea Dovizioso netestuje, protože s HRC nemá pro sezonu 2012 smlouvu.

Ital po Silverstonu hovořil ohledně návratu Daniho Pedrosy zpět na závodní dráhu s Motorcycle News, kde mimo jiné řekl: „Nikdo nemůže vědět, jak to přesně pokračuje. Když havarujete a máte všechna ta zranění, co má Dani, je to pak hodně těžké. Sezonu zahájil opravdu výrazným způsobem.“

„Měl problémy s levým ramenem, ale to vyřešila následná operace. V šampionátu byl hodně silný, pravděpodobně nejsilnější než kdy předtím a zastavil ho jiný jezdec pro tak malou věc. Myslím, že je to pro něho až příliš tvrdé, ale Dani je silný a nevěřím, že se už nevrátí,“ řekl Andrea Dovizioso.

Doporučujeme

Články odjinud