Dovizioso na cílové čáře vybojoval pódium, Pedrosa ke konci necítil ruku

Dovizioso na cílové čáře vybojoval pódium, Pedrosa ke konci necítil ruku

Andrea Dovizioso v těsném finiši porazil Marka Simoncelliho a dostal se na pódium. Dani Pedrosa byl většinu závodu ve skupině bojující o páté místo, ale postupně ztrácel cit v levé ruce a dojel osmý.

Závodníci týmu Repsol Honda si ve Velké ceně Portugalska oproti svým startovním pozicím polepšili. Andrea Dovizioso při své stopadesáté velké ceně předjel těsně před cílovou čárou Marka Simoncelliho a na poslední chvíli se posunul na třetí místo. Dani Pedrosa dojel při návratu po zranění klíční kosti osmý. Během závodu ho ruka opět začala bolet.

Pódium je pro Doviziosa velmi důležité. Se svou rychlostí ale spokojen nebyl. "Na první dva jsme dost ztráceli, ale jinak je pro nás výsledek pozitivní. V Estorilu byla po celý víkend zvláštní situace. Všechny tréninky se jely na mokru, třetí místo bylo maximum, kterého jsme mohli dosáhnout," přiznal Španěl. "Souboj se Simoncellim byl agresivní jako vždycky. Na poslední kolo jsem si musel připravit strategii. Ve třetím a čtvrtém sektoru byl rychlejší než já a pokaždé mě tam předjel. Věděl jsem, že se před něj můžu dostat v poslední zatáčce, protože jsem měl o trochu větší rychlost na rovinkách. Takový byl můj plán a nakonec fungoval."

Dovizioso se tak v celkové klasifikaci přiblížil čtvrtému Caseymu Stonerovi, který dnes upadl. "Bude to těžké, než havaroval, byl rychlý, navíc má náskok deseti bodů, ale mým cílem je bojovat s ním o čtvrté místo," přiznal.

Pedrosa měl po závodě smíšené pocity. Na jednu stranu ho potěšilo, že dokázal dokončit závod, na druhou stranu mohl dojet i na lepší pozici. "Ve třetím kole jsem ztratil sílu v levé ruce a opravdu jsem ji necítil. Na začátku jsem si říkal, že s rychlostí, jakou jsme měli, je reálné i třetí místo, ale nakonec to bylo nemožné, neměl jsem v ruce žádnou sílu," přiznal Španěl, který se cítil kolo od kola unavenější. "Deset kol před cílem jsem už nemohl přidávat a začal jsem se propadat. Zítra se opět sejdu s doktory. Každopádně mám tři dny na odpočinek a regeneraci, abych byl připraven na Valencii."

Manažer týmu Tošijuki Jamadži oba své jezdce pochválil za jejich bojovný výkon.

Doporučujeme

Články odjinud