Dovizioso spokojen, Dani Pedrosa má co dohánět

Poslední test byl v případě tovární Hondy celkem nevyrovnaný, protože potom, co se druhý den Andrea Dovizioso výrazně zlepšil a zajel celkově třetí čas, Dani Pedrosa nedokázal nastavit lepší než třináctý čas na kolo.

Co ve čtvrtek Ital slíbil to také v pátek dodržel a dokázal se zlepšit o téměř jednu sekundu. To samozřejmě Doviziosa katapultovalo na vedoucí příčky, kde za Stonerem zaostal o půl sekundy. Pátek rovněž věnoval kompletnímu doladění stroje, což se mu spolu s týmem podařilo a na úvodní závod se cítí připraven.

„S těmito dvěma dny v Kataru jsem velmi spokojený, protože se nám podařilo výrazně zlepšit,“ uvedl Andrea Dovizioso. „Jsem potěšen dnešním třetím časem na kolo, protože jsme zlepšili jak stálost tak rychlost, což je výsledkem tvrdé práce Hondy a mého týmu.“

„Dnes jsme se zaměřili na jemné vyladění nastavení motocyklu a také na rozložení hmotnosti. V závěru dne jsme ještě chtěli zajet simulaci závodu, ale dráha byla díky příliš vysoké vlhkosti kluzká. Přesto jsme snížili ztrátu na Stonera a také jsme blíž Valentinovi.“

„Samozřejmě musíme usilovně pracovat dál, ale jsem šťastný, že k prvnímu podniku sezony nastoupíme s technickým kompletem na takové úrovni, jaké jsme do této chvíle dosáhli,“ uvedl po testu v Kataru Andrea Dovizioso.

Na druhé straně garáže byla situace opačná a Danimu Pedrosovi se nedařilo. Do půlnoci místního času se snažil jak jen to šlo, zajel šestapadesát kol, ale nestačilo to na lepší pozici než třináctou, což jezdci tovární Hondy nemůže stačit. Přechod na tlumení Öhlins je v případě Španěla pravděpodobně horší než se čekalo.

„Ze začátku se nám dařilo postupně zlepšovat, ale potom jsme se už dál opravdu nedokázali posunout z místa, takže s výsledkem tohoto testu samozřejmě nejsem spokojený,“ řekl  po půlnoci Dani Pedrosa. „Je zřejmé, že před blížícím se úvodním závodem sezony zatím nejsme tam, kde potřebujeme být, takže se budeme snažit odvést maximum až se tu vrátíme zpátky a pokusit se o zlepšení během tréninku.“

„Pořád mám problémy na předku motorky, který je dost rozházený, což se přenáší do zadní části a kvůli tomu jezdím v zatáčkách pomalu. Musíme být optimisty a být rádi, že do sezony vstupuji nezraněn a pokračovat dál na tom, abychom situaci zlepšili,“ uvedl závěrem Dani Pedrosa.

Doporučujeme

Články odjinud