Dovizioso zvládl první trénink velmi dobře

Dovizioso zvládl první trénink velmi dobře

Ital je v Malajsii jediným zástupcem tovární Hondy a druhý čas na kolo je určitě velmi dobrý začátek už vzhledem k tomu, že dráha v Sepangu patří mezi jeho oblíbené, takže z jeho strany můžeme očekávat další výrazný výkon.

Dovizioso v prvním tréninku dlouho figuroval na prvním místě a až deset minut před koncem ho překonal jeho krajan Valentino Rossi. Spolu s týmem mají v plánu zlepšit kontakt s přední části jeho RC212V a cílem pro sobotní kvalifikaci není nic jiného než další pole position.

„S prvním tréninkem jsem velmi spokojený, protože jsme od začátku byli rychlí,“ řekl Andrea Dovizioso. „Podmínky byly v rámci teplot opravdu extrémní, víc než jsme tady zvyklí, takže po fyzické stránce to bylo hodně náročné. Nicméně jsme začali velmi dobře.“

„Budeme pokračovat na zlepšení nastavení a seřízení elektroniky, abychom zlepšili stabilitu přední části při brzdění. Myslím ale, že jsme v těchto podmínkách nalezli limit pneumatik, takže se pokusím přizpůsobit styl jízdy, abych zítra své časy na kolo ještě víc zlepšil,“ řekl Dovizioso.

Doporučujeme

Články odjinud