Dr.Costa: Valentino není ten typ co hledá výmluvy, ale trpí

Doktor Claudio Costa, jenž s Mobilní klinikou doprovází celý seriál mistrovství světa prototypových motocyklů uvedl, že zranění ramene Valentina Rossiho je mnohem važnější než si většina lidí myslela.

Italský šampion si zranění ramene přivodil pádem na motokrosovém motocyklu, když trénoval po úvodním závodu v Kataru. V Jerezu mu to sice komplikovalo situaci, ale před cestou do francouzského Le Mans uvedl, že ho rameno už tolik nebolí. Nicméně je to daleko složitější.

„Stav jeho ramene byl vždy vážnější než si kdokoliv myslel,“ uvedl Doktor Costa pro magazín Motosprint. „Především bylo rameno při nehodě téměř vykloubené a to způsobilo nestabilitu, třebaže omezenou.“

„Má zánět bursy, což známe jako zánět ramenního kloubu. Je tam výrazný zánět šlachy v dvojhlavém svalu pažním a poškozena chrupavka v oblasti lopatky (Glenoid cavity). To je důležitý dočasný hendikep.“

„Když se vrátil z Le Mans, Valentino mi řekl, že není se svým stavem spokojen a chtěl by další vyšetření ramene,“ pokračoval Doktor Costa. „Provedli jsme magnetickou rezonanci, která poukázala na skutečný stav, načež jsme stanovili postup. Valentino chce závodit v Mugellu v co nejlepší kondici.“

„Valentino není ten typ člověka, který hledá výmluvy, ale trpí. Vlastně jsem mu poblahopřál, protože mít takový druh bojovného ducha a přitom zůstat tak klidným, je hezká věc,“ uvedl Doktor Claudio Costa.

Hlavní mechanik Rossiho týmu a jeho přítel Australan Jeremy Burgess potvrdil, že v posledních závodech to bylo právě zranění ramene, které Itala zpomalilo a bránilo mu jezdit rychle. „Je nucen do zatáček najíždět pomaleji, musí přijmout nevýhodnou pozici na motocyklu a někdy jede na jednu ruku, aby tu druhou nechal odpočinout.“ Řekl Burgess, který tak reagoval, jak řekl na ´obvykle hloupé řeči´ o krizi Valentina Rossiho.

Jedno je ale jisté, závod na technické toskánské dráze plné rychlých zatáček a brzdění, tak pro Rossiho nebude nic jednoduchého.

Doporučujeme

Články odjinud