Druhá nejlepší Honda byla Francouze De Punieta

Jezdec soukromého týmu LCR Hondy dlouho figuroval mezi nejrychlejšími, ale vzhledem k tomu, že v pátek testoval úroveň přilnavosti při kompletní závodní vzdálenosti, mu ve finále nakonec patřila osmá příčka.

Francouz na jedné sadě pneumatik absolvoval celých šedesát minut, takže tu má velký prostor pro další zlepšení, což bude muset dokázat na měkčí směsi v sobotní kvalifikaci, pokud chce do závodu odstartovat z pozic, které mu můžou umožnit bojovat o dobré umístění v úvodním podniku.

„Po dobrých výkonech, kterých jsme tu dosáhli během testu před necelými třemi týdny jsme se okamžitě rozhodli pro dlouhé jízdy, protože jsme chtěli odhadnout úroveň trakce ke konci závodu,“ řekl Randy De Puniet. „Takže jsem se do toho ihned pustil, kontakt s motorkou byl dobrý, ale úroveň přilnavosti nebyla zase tak dobrá, jak během testu.“

„Ke konci jsme vyhodnotili oba stroje, abychom se ujistili, že vše pracuje tak jak má. Získali jsme nějaká data, takže ty použijeme k zlepšení řízení motoru. Po celou dobu tréninku jsme jeli jen na jedné sadě pneumatik, takže věřím tomu, že v případě jejich výměny za nové by náš čas na kolo byl daleko lepší,“ řekl závěrem Randy De Puniet.

Doporučujeme

Články odjinud