Druhá polovina sezony bude napínavá, říká Rossi

Druhá polovina sezony bude napínavá, říká Rossi

V letošním ročníku motocyklového šampionátu není Ital v pozici jezdce, který by uvažoval o zisku titulu, ale líbí se mu situace na předních příčkách, která pro druhou polovinu sezony slibuje napínavou podívanou.

Valentino Rossi je po deseti kolech premiérového ročníku u Ducati pátý a jeho cílem je v posledních osmi závodech získat další umístění na stupních vítězů a především první vítězství v barvách Ducati.  Není to rozhodně jednoduchý úkol, ale také ne nemožný.

Italský jezdec vyhrál alespoň jednou v každé sezoně od roku 1996. Tehdy jel prvním rokem v mistrovství světa, první vítězství oslavil v Brně a letos by jen nerad přerušil tuto mimořádnou řadu patnácti sezon, kde patřil mezi stabilní vítěze Grand Prix.

Nicméně přestupem k Ducati začíná téměř od začátku a jsou to jeho mladší kolegové, kteří bojují na špici o titul mistra světa. Casey Stoner u Hondy ožil a letos vyhrál pět závodů z deseti. Na druhého Jorge Lorenza si vytvořil náskok dvaceti bodů, ale v otázce šance na zisk titulu je Australan zatím opatrný.

Jorge Lorenzo má na kontě dvoje vítězství a stejně, jako Casey Stoner nedokončil jeden závod. Španěl obhajuje titul mistra světa, Australanovi je rovnocenným soupeřem, ale v Laguně absolvoval hodně těžký pád a v závodu mu pak chyběly síly. Také Dani Pedrosa je po svém návratu znovu mezi nejlepšími, ale Valentino Rossi vidí v boji o titul právě Lorenza se Stonerem.

„Podle mě je mistrovství stále otevřené. Myslím si, že Stoner je o něco rychlejší, ale také Lorenzo je velmi rychlý a mentálně velmi silný,“ uvedl Rossi. „Myslím, že na dráze jako je Laguna, ve stylu brzda-plyn, má Honda ve srovnání s Yamahou výhodu, ale Yamaha může velmi dobře Hondě konkurovat na rychlých a plynulých okruzích.“

„Dvacet bodů je nic a myslím, že druhá polovina sezony slibuje skvělý souboj. Podle mě je možná Stoner rychlejší a Lorenzo zase silnější, takže záleží na tom, co je důležitější,“ uvedl devítinásobný mistr světa Valentino Rossi.

Doporučujeme

Články odjinud