Druhá řada pro skvěle jedoucího De Punieta

LCR Honda předvedla v sobotní kvalifikaci na Velkou cenu Španělska parádní výkon, je nejlepším z nezávislých týmů na startovním roštu a Francouz zítra odstartuje spolu s Rossim a Haydenem z druhé řady.

Z celkem pětadvaceti kol bylo to devatenácté nejrychlejší, když se u de Punieta objevil čas 1´39,591 sekundy a to v sobotu stačilo na pozici v druhé řadě. Francouzova Honda doznala několika změn a ty dle jeho slov fungují velmi dobře, což se bude snažit maximálně využít v nedělním závodu.

„Jsem velmi spokojený, protože to byla vydařená kvalifikace,“ řekl Francouz Randy De Puniet z LCR Hondy. „Jsem jen osm setin za první řadou a změny, které jsme provedli na motorce pracovaly velmi dobře, zvlášť ty v závodní úpravě. Odpoledne jsme se zaměřili na zisk druhé řady a výsledkem jsme nadšeni, protože podruhé od Kataru jsme na startovním roštu nejlépe umístěným nezávislým týmem.“

„Pro zítřejší závod bude mým cílem tuto pozici udržet a zopakovat pozitivní výsledek, kterého jsme dosáhli v Kataru, zároveň je mi samozřejmě jasné, že to nebude vůbec jednoduché,“ uvedl závěrem Randy De Puniet, který je rok od roku lepším jezdcem a nebýt loni nehody při motokrosovém tréninku, mohl mít v uplynulém šampionátu parádní umístění, o které se tak s ještě větší vervou pokusí letos.

Doporučujeme

Články odjinud