Druhý den v Jerezu jezdci zrychlili, ale také padali

Druhý den v Jerezu jezdci zrychlili, ale také padali

Počasí dnes bylo k jezdcům na jihu Španělska mnohem vlídnější než ve středu. Marc Márquez si konečně vyzkoušel nový motocykl Suter, to samé udělal Scott Redding, ale skončil v nemocnici.

Jako první dnes něco po desáté vyjel na dráhu závodního okruhu v Jerez de la Frontera testovací jezdec Suter Racingu Damien Cudlin, jenž prototyp MotoGP Suter MVDS vyzkoušel v osmačtyřiceti kolech s nejlepším časem 1´45,5 sekundy.

Javier Forés, nováček z týmu Mapfre Aspar Jorge Martíneze ráno také na nic nečekal a na dráhu vyrazil hned za Australanem Cudlinem. Španěl zvládl osmašedesát kol a zaznamenal nejlepší čas na kolo v hodnotě 1´45,0 sekundy. Týmový kolega Julián Simón v šedesáti kolech otestoval Suterovu verzi podvozku pro rok 2011 a zajel spolu s Thomasem Lüthim z Interwetten Moto2 nejlepší čas dne 1´43,8 sekundy.

Dnešní podmínky umožnily testovat všem jezdcům, takže už brzy po obědě, bylo na dráze pěkně rušno. První zkušenost v sedle motocyklu Suter má za sebou Marc Márquez, který včera na mokrou dráhu raději nevyjel. Španěl je v třídě šestistovek nováčkem, ale také čerstvým mistrem světa nejnižší kubatury, takže při jeho prvním výjezdu na trať bylo kolem jeho boxu spousta fotografů, kteří si něco takového nechtěli nechat ujít. Márquez zajel čtyřicet šest kol s časem 1´45,9 sekundy.

Pro nováčka v týmu Aeroport de Castello, Skota Keva Coghlana byl čtvrtek první příležitostí si v jednapadesáti kolech vyzkoušet stroj svého šéfa Alexe Debona a nastavit čas na kolo 1´46,5 sekundy. Mattia Pasini zvládl s motocyklem FTR týmu Iodaracing čtyřicet šest kol, po třinácté hodině ale havaroval, naštěstí bez zranění.

Podobně byl na tom Scott Redding, navíc po jeho nehodě zůstala dráha téměř na patnáct minut uzavřena. Závodník týmu Marc VDS dostal v poslední zatáčce highsidera a dopadl tvrdě na zem. Brita odvezli do nemocnice na prohlídku a na dráhu se už ve čtvrtek nevrátil. Pokud bude v pořádku, možná si zítra vyzkouší prototyp motocyklu Suter MotoGP ve specifikaci 2012. Redding stačil zajet třicet šest kol s nejlepším časem 1´44,65 sekundy. Jeho kolega Mika Kallio byl s časem 1´46,0 sekundy viditelně pomalejší.

Čtyřicet šest kol má po dnešku na kontě Andrea Iannone, jenž jedno kolo zajel za 1´44,8 sekundy, Nejlepší čas Julese Cluzela byl 1´45,3 sekundy, Pol Espargaró si pak s nástrahami tratě poradil časem 1´45,5 sekundy a Valentin Debise si připsal hodnotu 1´45,7 sekundy.

K testovacímu týmu Ducati se připojil Vittoriano Guareschi, jenž spolu s Francem Battainim testoval specifikaci Desmosedici GP11, kde se zaměřili na její přední část. Karel Abraham bohužel vyzkoušel, jaké to je, když jezdec na Ducati přijde o předek a svůj motocykl poslal k zemi. Přišel tím o nějaký čas dnešního odpoledne, ale dnešní den uzavřel výsledkem v podobě času na kolo 1´41,6 sekundy.

Testy v Jerezu pokračují v pátek, dvacátého šestého listopadu posledním dnem.

Doporučujeme

Články odjinud