Druhý Pedrosa chce ještě eliminovat ztrátu ve třetím úseku

Dovizioso se bude muset propracovávat z desátého místa.

Dani Pedrosa zajel dnes ve Valencii velmi dobrou kvalifikaci a do zítřejšího závodu odstartuje z druhého místa. Posedmé za posledních osm závodů tak obsadí první řadu. Druhý jezdec týmu Repsol Honda Andrea Dovizioso měl potíže vyrovnat se s větrnými podmínkami a skončil desátý.

I když zajel Pedrosa dobře, pořád není stoprocentně spokojen s nastavením. "Trochu ztrácíme ve třetím úseku. Pokud se nám to podaří vyřešit, myslím, že budeme zítra silní. Startovat z první řady je důležité. Každý tu má velkou motivaci, takže to určitě bude dobrá bitva a samozřejmě těžká," tuší Španěl. "Doufám, že budu bojovat o vítězství, které by bylo pro mě i pro tým krásnou tečkou za sezonou. Ale nebude to jednoduché."

Pro Pedrosu bude závod výjimečný také množstvím domácích fanoušků, kteří by ho měli hnát vpřed.

Dovizioso bude potřebovat dobrý start, aby se posunul směrem dopředu. "V minulém závodě jsme ukázali, že to možné je. Startoval jsem zezadu a rychle jsem se dostal dopředu. Jsem z dnešní kvalifikace frustrován. Ráno jsme byli mnohem blíž (nejrychlejším), ale nepřeměnili jsme to v konkurenceschopný výkon v kvalifikaci," uznal Ital, kterému podle jeho slov v závodním tempu chybí sekunda na nejlepší. "To je hodně, takže máme před sebou dost práce."

Doporučujeme

Články odjinud