Ducati a AMG v novém partnerství

Ducati a AMG v novém partnerství

V Los Angeles podepsal novou dohodu o vzájemné spolupráci prezident Ducati Motor Holding Gabriele del Torchio a generální ředitel společnosti Mercedes – AMG Ola Källenius.

Obě společnosti budou vyvíjet společné aktivity v oblasti marketingu a zároveň bude německý výrobce sportovních automobilů v pozici sponzora továrního týmu Ducati v MotoGP. Vše dohodli a podepsali tento týden ve středu, během tiskové konference Auto Show v Los Angeles.

Německá firma má velmi dlouhou tradici. V roce 1965 ji založil Hans Werner Aufrecht a Erhard Melcher (AM jsou počáteční písmena příjmení a G je počáteční písmeno Aufrechtova rodiště Grossaspachu), když poprvé spolupracovali na pohonné jednotce pro Mercedes-Benz 300. V roce 1967 vzniká AMG a o čtyři roky později slavili první úspěch s Mercedesem-Benz 300 SEL AMG, jenž vyhrál čtyřiadvacetihodinový závod ve Spa. V roce 1972 už jejich motory poháněly McLaren 8F.

Vysoce kvalitní značka AMG ve světě sportovních automobilů je ve spojení se stejně kvalitní značkou světa sportovních motocyklů přínosem pro všechny, kteří se zúčastní vybraných podniků AMG, kde si vyzkouší jízdu na motocyklech italské značky a naopak zákazníci Ducati budou mít příležitost ocenit výkon nejnovějších modelů automobilů z Affalterbachu. AMG bude od roku 2011 podporovat tovární tým Ducati jako jejich Official Car Partner.

Doporučujeme

Články odjinud