Ducati testovala nejen v Sepangu, ale také v Jerezu

Ducati testovala nejen v Sepangu, ale také v Jerezu

Filippo Preziosi věří, že Ducati dokáže adekvátně zareagovat na problémy, které vyplynuly z posledního testu v Sepangu a připraví pro dvoudenní test v Kataru změny, které povedou ke zlepšení celé situace.

Italský šéf Ducati Corse má na starosti vývoj Desmosedici v MotoGP a samozřejmě jako jeden z mála zná tento motocykl od A až do Z. To, že oba jejich tovární jezdci ukončili třídenní misi v Sepangu až v druhé desítce není dle Itala jen problémem s podvozkem, ale také tím, že Valentino Rossi onemocněl, druhý den vůbec netestoval a ve čtvrtek pak museli všechno stihnout během jedno dne.

S továrním týmem Ducati na dálku paralelně spolupracoval jejich testovací tým, který byl na dráze v jihošpanělském Jerezu právě s Preziosim, jenž spolu s testovacím jezdcem Francem Battainim okamžitě reagovali na vzniklé situace v Sepangu. Díky tomu získali spoustu dat problémových partií GP11.

„Na základě zpětné vazby Valentina a Nickyho jsme v této práci paralelně pokračovali, což nám umožní stanovit konkrétní řešení pro test v Kataru,“ uvedl Preziosi. „Také jsme pracovali na nastavení podvozku, shromažďovali data a až se v pondělí vrátíme zpátky do továrny srovnáme je s těma ze Sepangu.“

Podle Preziosiho sice nebyl výsledek v Malajsii v souladu s jejich záměry pro druhý test, ale to neznamená, že Ducati nebude začátkem sezony plně konkurenceschopná. „Valentino, Nicky a všichni kluci z týmu na dráze pracovali na plné obrátky a my to samé teď uděláme v továrně,“ řekl Preziosi.

Doporučujeme

Články odjinud