Ducati testuje na jihu Španělska

Ducati testuje na jihu Španělska

Testovací tým Ducati v pondělí zahájil třídenní zkušební test na jihošpanělském okruhu v Jerezu s cílem co nejlépe připravit GP11 pro Malajsii.

V Jerezu má Ducati vlastně dva týmy, pro ten první jezdí Franco Battaini a ve druhém se ujal role testovacího pilota Vittoriano Guareschi. Nutno dodat, že ve světovém šampionátu skutečně není moc jezdců, kterým motorku vyzkouší a připraví jejich šéf týmu. Každopádně je to velké plus. Celé seskupení má pod taktovkou Filippo Preziosi, jenž má v projektu Ducati MotoGP na starosti veškerou techniku.

Test má za úkol zlepšit, ale hlavně zrychlit možnosti nastavení Desmosedici GP11, které pak využijí oba jejich tovární jezdci Nicky Hayden a Valentino Rossi během úvodního testu sezony v Sepangu. Minulý týden měl Guareschi obavy z počasí, ale to jim první den v Jerezu celkem přálo.

„Byl to velmi užitečný den, i když byla na dráze přilnavost opravdu velmi špatná a to zčásti proto, že byla dopoledne dost vysoká vlhkost a zčásti také kvůli tomu, že tam do včerejšího večera testovala F3 a asfalt zůstal hodně špinavý,“ řekl v pondělí odpoledne Vittoriano Guareschi.

„Jak jsme plánovali, tak ´Batta´ (Franco Battaini) a já jsme si rozdělili povinnosti. Já pracoval na podvozku s cílem zlepšit zatáčení, zatímco Franco se soustředil na elektroniku a to včetně zcela nového systému omezující jízdu po zadním kole a prokluz, jenž nyní testujeme a nastavujeme,“ pokračoval šéf továrního týmu.

„Myslím, že jsem přišel na pár zajímavých věcí, které nám pomůžou zlepšit kontakt s předkem motocyklu. Pracovali jsme na světlé výšce, poloze sedadla a na mnoha ostatních aspektech nastavení motocyklu, které jsou z hlediska informací pro nás nezbytné k tomu, abychom byli připraveni na test v Malajsii až po nás Vale a Nicky budou žádat různé změny na motocyklu. Je to proces ladění v němž budeme pokračovat další dva dny, abychom zrychlili práci továrních jezdců v Malajsii,“ řekl závěrem Guareschi.

Doporučujeme

Články odjinud