Edwards chce na zítřek upravit převody

Dnes sedmý Colin Edwards ladil vidlici a zavěšení a pro zlepšení akcelerace se chystá upravit převody. Ben Spies jel dnes v Jerezu poprvé a trať se mu hned zalíbila.

Tým Monster Yamaha Tech 3 zahájil tréninky na Velkou cenu Španělska sedmým místem Colina Edwardse a jedenáctým Bena Spiese. Zatímco starší z Američanů ladil motocykl, mladší si zvykal na neznámou trať. 

Edwards neúnavně vylepšoval nastavení svého stroje. Zaměřil se především na přední vidlici a zadní zavěšení. Nyní chce pozměnit zpřevodování, aby vylepšil akceleraci a přiblížil se v tréninku i kvalifikaci nejlepším. "Udělali jsme během krátkého doby hodně práce. Nebylo to tak hrozné, ale ani skvělé. Můžeme ještě něco vylepšit, protože jsme se v některých úsecích trochu trápili s akcelerací," připomněl Texasan. "Ještě nejsme na limitu stroje. Potřebuji trochu víc času, abych si zvykl na nové zavěšení. Věřím, že můžeme vyladit řazení." Dvojnásobný mistr světa superbiků ztrácel především při výjezdech ze zatáček, ale věří, že společně se svými mechaniky na nedělní závod stroj vyladí.

Ben Spies v Jerezu zatím nikdy nezávodil, takže se dnes především učil a jen těsně zaostal za nejlepší desítkou. "Jsem s dneškem naprosto spokojen. Ztrácím sice více než sekundu, ale po pouhé hodině na této trati. Myslím, že to o moc lepší být nemohlo. Ztrácím jen sekundu na to, abych byl opravdu konkurenceschopný," pochvaloval si loňský šampión superbiků. "Nejel jsem podle nikoho, chtěl jsem se učit sám. Určitě můžu svůj čas ještě vylepšit, především v rychlé části s pravotočivými zatáčkami na konci kola. Nejsou těžké, ale musíte být v dobrém rytmu, abyste je zajeli za slušný čas."

Trať se Spiesovi hned zalíbila. "Když se na nějakou zatáčku vykašlete, o tři zatáčky později stále přemýšlíte, jak byste ztrátu napravil. To je pro mě dobré, protože mám rád plynulé tratě a to je určitě jedna z nich," hodnotil Američan, který se už těší na zítřek.

Doporučujeme

Články odjinud