Edwards: De Angelis by si měl vzít Valentinovu přilbu s oslem

Na zmatek v první zatáčce doplatil i Toseland.

Se smíšenými pocity odjíždějí z Misana jezdci stáje Monster Yamaha Tech 3. James Toseland dojel po nevydařené kvalifikaci desátý, Colin Edwards, který si věřil na dobré umístění, odstoupil po nezaviněné nehodě už v prvním kole a poprvé letos nebodoval.

Podle Toselanda právě nehoda de Angelise, Haydena a Edwardse rozdělila závodní pole. "Pro Colina i Nickyho je škoda odstoupit takovým způsobem. Desátá pozice mě netěší, ale jsem spokojen s časy, které jsem zajížděl během závodu. Kromě posledních kol jsem jezdil na úrovni Doviziosa a Capirossiho," řekl Toseland.

Angličan během víkendu laboroval s polohou na motocyklu a do závodu nasadil měkčí odpružení přední vidlice. Na zadním kole zvolil měkčí směs. "Snažili jsme se porozumět nové přední geometrii, chlapi odvedli skvělou práci. Díky tomu jezdila motorka lépe přes hrboly. Nebýt nehody v první zatáčce, mohl jsem bojovat o umístění v první šestce," myslí si Toseland. 

Edwards si dokonce věřil na umístění mezi prvními čtyřmi. "Možná bych bojoval s Pedrosou o pódium, ale jsme v Itálii a musíte počítat s tím, že italský jezdec se tu bude chtít předvést. Dnes to byl de Angelis. Když je na startu sedmnáct motocyklů, nemůžete jet v první zatáčce závodním tempem. De Angelis by si měl vzít Valentinovu přilbu s oslem," nešetřil domácího jezdce Američan. "Nevěděl jsem, co se stalo, dokud jsem neskončil v kačírku. První zatáčka je nejnebezpečnější místo pro nehodu, když je kolem vás tolik motocyklů."

Texas Tornado navíc klesl v šampionátu jezdců na šesté místo. "Většinu sezony jsem bojoval s Doviziosem a teď je čtyři závody před koncem o deset bodů přede mnou. Takové je závodění," říká sportovně.

Zklamán byl i šéf týmu Hervé Poncharal. "Colin měl na to dojet do čtvrtého místa. Před závodem jsem mu říkal, že to pro něho vypadá dobře, ale obával jsem se jezdců stáje Gresini Honda, kteří potřebují zajet dobré výsledky (shánějí angažmá - pozn. red.). Alex de Angelis je milý člověk, ale tohle není správný způsob závodění. Neudělal to schválně, ale takováhle nehoda může být velmi nebezpečná," upozornil francouzský manažer. "Ztratili jsme body a Colin je teď šestý. James ztratil už v úvodu, ale pak byly jeho časy na úrovni páté pozice."

Doporučujeme

Články odjinud