Edwards hledal kompromis ve vyvážení přední části motocyklu

Toseland na stroji pozměnil geometrii a rozvor.

Colin Edwards z týmu Monster Yamaha Tech 3 skončil v kvalifikaci na Velkou cenu Portugalska na pátém místě. Bude tak podesáté v sezoně startovat z druhé řady. Opět byl nejlepším netovárním jezdcem. James Toseland vyrazí do závodu z dvanáctého místa.

Edwards byl dnes spokojen. Podařilo se částečně vyřešit potíže, které měl s pohybem v přední části motocyklu. "Cítil jsem se pohodlněji, ale díky změnám motorka nezatáčela tak dobře. Trochu jsme si pohráli s nastavením a motorka opět lépe zatáčela, ale vrátil se ten pohyb. Na této trati je potřeba hodně zatáčet, tak se musím vypořádat s tím pohybem," upozorňuje Američan a vzpomíná na rychlý konec svého snažení v Misanu, kde v první zatáčce doplatil na kolizi s Alexem de Angelisem. "První zatáčka je tu pěkně záludná. Budu se ji snažit projet. Věřím, že budu bojovat o pódium. Vím, že to bude opravdu obtížné, ale Dani (Pedrosa) měl na konci závodu nějaké problémy a nikdo si není jistý, jestli Casey (Stoner) zvládne udržet tempo celých dvacet osm kol. Jsem si jistý, že to bude dobrý závod a těším se na dobrý výsledek pro tým."

Toseland dnes měnil geometrii a rozvor a měl málo času na ideální nastavení. "Ke konci jsme našli dobré nastavení a i když dvanácté místo není špatné, cítím, že jsem mohl být o řadu lepší," věří Angličan. "Je to frustrující, ale jsem si jistý, že v závodě na tom budeme dobře. Mé časy na závodních pneumatikách jsou dobré a těším se na warm-up, protože musíme udělat několik menších změn, které nám snad pomůžou k lepšímu výkonu."

Stejně jako jeho týmový kolega i Toseland upozorňuje, že první zatáčka je velmi úzká. "Chci ji absolvovat bez problémů a zajet dobrý závod pro tým," přeje si Angličan.

Doporučujeme

Články odjinud