Edwards je spokojen s relativně malou ztrátou na elitní šestku

Edwards je spokojen s relativně malou ztrátou na elitní šestku

Colin Edwards byl v pátečních trénincích před svou domácí velkou cenou devátý nejrychlejší, Cal Crutchlow se s tratí Laguna Seca stále spíše seznamuje a na úvod byl třináctý.

Velká cena USA v Laguně Seca je domácím závodem pro jezdce týmu Monster Yamaha Tech 3 Colina Edwardse. V kombinaci obou pátečních tréninků zajel devátý nejrychlejší čas. Cal Crutchlow byl třináctý, ale nejrychlejší ze závodníků, kteří na této trati jedou v MotoGP poprvé.

Edwards je navzdory umístění se začátkem závodního víkendu spokojen. "Motorka se od začátku chovala dobře, ale můžeme ještě vylepšit zadní část, aby byla méně neklidná," upozornil. Američana potěšila také malá ztráta na elitní šestku, která činí 0,4 sekundy. "Víme, že můžeme být rychlejší. Chci moc poděkovat Bridgestonu. Souhlasili, že přivezou měkčí pneumatiky a bylo to rozhodně správné rozhodnutí."

Zejména první trénink se odehrával za chladnějších podmínek. "Potřebovali jsme měkčí pneumatiky. Každý mohl okusit trať a nemusel přitom příliš riskovat. Odpoledne jsme jeli na tvrdší směsi. Určitě ji použijeme pro závod," vysvětlil dvojnásobný mistr světa superbiků. Věří, že před domácími fanoušky předvede pěknou podívanou.

Crutchlow nepopírá, že chtěl být na lepší pozici. "Jezdit rychle není nikdy jednoduché. Vypadá to, že jsem blízko limitu, ale pořád ztrácím 1,6 sekundy. Jsem nejlepší z nováčků, což je dobrý začátek, ale zdá se, že jsme udělali krok stranou, zatímco ostatní krok vpřed," obává se Angličan.

Bývalý šampión supersportů cítí zlepšení motocyklu oproti Velké ceně Německa, ale vidí i další možnosti. "Neztrácíme tolik a máme nějaké další nápady, ale malá znalost tratě nám příliš nepomáhá. Učit se a zároveň jezdit rychle není jednoduché," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud