Edwards se vrátil k přední geometrii z předsezonních testů

Toseland byl i po pádu rychlý.

Oba jezdci týmu Monster Yamaha Tech 3 se v prvním tréninku na Velkou cenu Austrálie uvedli kvalitními časy. Colin Edwards byl pátý a James Toseland, který rovněž držel skvělý rytmus, navzdory pádu sedmý.

Edwards po celou sezonu různě modifikuje nastavení přední části motorky. Tentokrát se vrátil ke geometrii, kterou použil naposledy před začátkem sezony při testech v Malajsii. "Stejnou používá i Jorge (Lorenzo). Při testech se mi s ní jezdilo dobře, tak jsem to zkusil. Mám teď vepředu méně váhy, než jsem byl zvyklý po většinu sezony. Zezačátku mi tohle řešení nepřišlo tak skvělé, ale pohráli jsme si s tím a pocit se zlepšil," pochvaloval si Texasan. "Trať je rychlá a potřebujete měkčí nastavení, což jsme udělali. Je to lepší, protože jakmile máte pod sebou stabilní motorku, je to hračka. Ale pokud je motorka příliš tvrdá, je obtížné tu jezdit."

Dvojnásobný mistr světa superbiků z let 2000 a 2002 poděkoval svým technikům za to, jak úžasnou práci během tréninku odvedli. "Předtím jsme byli někde na parkovišti, teď už jsme dostali motorku na hřiště," použil Texasan přeneseného vyjádření.

Vysoko se v pořadí objevil i Toseland. "Byl jsem od začátku rychlý a těšilo mě, že jsem se dlouho držel mezi nejlepšími šesti. Chlapi se jako vždy snažili vylepšovat motorku a na konci jsem cítil výrazný pokrok," liboval si Angličan. "Měl jsem při výjezdu ze zatáček menší problém s vyvážením, ale máme nějaké nápady jak to zlepšit."

Dvojnásobného mistra světa superbiků z let 2004 a 2007 potkal na výjezdu z Lukey Heights menší pád. "Byla to moje chyba. Jezdil jsem tento úsek dobře a chtěl jsem tu snížit ztrátu, když jsem předtím nebyl tak rychlý, a utekl mi předek," vysvětloval příčiny své nehody. "Pád mě stál nějaký čas, ale příliš mě nevyvedl z rytmu. Nakonec jsem byl spokojen se svými časy a věřím, že můžu v neděli bojovat mezi prvními šesti."

Doporučujeme

Články odjinud