Edwards si do Brna přivezl sebevědomí z Doningtonu

Toseland měl vepředu moc měkké pérování.

I po letní přestávce pokračoval jezdec stáje Monster Yamaha Tech 3 Colin Edwards ve skvělé formě. V prvním volném tréninku na Velkou cenu České republiky zajel čtvrtý nejrychlejší čas. Jeho týmový kolega James Toseland skončil jedenáctý.

S výsledkem spokojený Edwards se cítí ve velmi dobré formě. "Přenesl jsem si sem sebevědomí z Doningtonu. S motorkou jsem velmi spokojen. Hráli jsme si s nastavením, abychom zvýšili rychlost v šikanách. To je na této trati klíčové. Musíte brzdit pozdě, ale pak brzy povolit brzdu a v šikanách získávat čas. Důležité je i vyvážení motocyklu," vysvětluje Texas Tornado. "Máme tu nová nařízení s motory. Cítím určitou odlišnost. Běh motoru mi připadá hladší, ve vyšších otáčkách o trochu plošší. Ale ztráta výkonu mi nepřipadá výrazná, jen má jiný charakter."

Naopak Toseland měl na začátku menší problémy s přední částí motocyklu, což se ke spokojenosti jezdce podařilo odstranit. "Měl jsem vepředu trochu měkčí pérování, které nezatěžovalo dostatečně přední pneumatiku. Bylo obtížné zatáčet s motorkou do dlouhých šikan. Rychlost v nich je přitom na této trati klíčová. Nakonec se nám ji podařilo zvýšit, ale trvalo to dlouho," přiznal Angličan.

"Ke konci jsem jezdil okolo 1:58, ale absolvoval jsem téměř dvacet kol na jedné zadní pneumatice a ke konci už začala odcházet. Cítil jsem se však dobře. Co se týče přední pneumatiky, jsem si jistý, že jsme našli správný směr a zítra můžu být mnohem rychlejší," věří. "Nové pravidlo s motory toho pro mě moc nezměnilo, akorát jezdíme na jedné motorce v pátek a v sobotu a s druhou v závodě, abychom omezili opotřebení obou."

Doporučujeme

Články odjinud