Edwardse i Crutchlowa v závěru trápila přilnavost

Edwardse i Crutchlowa v závěru trápila přilnavost

Colin Edwards nemohl kvůli nízké přilnavosti zasáhnout do bojů o sedmé místo a skončil desátý. Cal Crutchlow neudržel jedenáctou příčku, ale získal nové cenné zkušenosti a dojel čtrnáctý.

Tým Monster Yamaha Tech3 nezasáhl při Velké ceně Německa do bojů o přední pozice, ale oba jeho jezdci nasbírali cenné body. Colin Edwards dojel desátý a Cal Crutchlow čtrnáctý.

Edwards Sachsenring nemusí, ale při bolestech v krku výsledek a zlepšení času na jedno kolo bral. "Byl to těžký závod. Vidíte před sebou několik jezdců, ale nemůžete nic dělat. Držel jsem se Valentina, Nickyho a Álvara téměř celý závod, ale nemohl jsem se jim přiblížit a zkusit je předjet. Na této trati má každá desetina cenu milionu," přiznal dvojnásobný šampión superbiků. V určitých pasážích mu sice soupeři ujížděli, ale vše doháněl tvrdým brzděním ve dvanácté a v poslední zatáčce. "Motorka byla opravdu stabilní na brzdách, ale vše, co jsem získal, jsem v dalším kole opět ztratil."

V závěrečných kolech Američan ztrácel přilnavost a musel čelit vibracím. "Pak už jsem se jich nemohl udržet a udělal několik chyb, když jsem se o to snažil," dodal. Už nyní se Edwards těší na americké fanoušky v Laguna Seca.

Crutchlow se zapojil do souboje o jedenácté místo. Chvíli ho měl ve svém držení, ale díky potížím ve třetí zatáčce 26. kola o tři příčky klesl. "Věřím, že jsem mohl bojovat v elitní desítce. Pozitivní je, že jsem byl schopný zápasit s jezdci, kteří jsou zkušenější než já a mnohem lépe znají tuto trať," vzpomínal Angličan. Nevzdal se ani po chybě. "Tlačil jsem až do konce a málem znovu získal dvě pozice. Neměl jsem ale dostatečnou přilnavost a bylo to obtížné."

Bývalý mistr světa supersportů připomněl, že s týmem udělali na motorce řadu změn, aniž by dosáhli výraznějšího zlepšení. "Naučili jsme se několik věcí, které nám pomohou v budoucnu. Těším se do Laguna Seca, kde se budu chtít vráti zpátky do elitní desítky," dodal.

Manažer Hervé Poncharal není s výsledky nespokojen. "Colin odjel většinu závodu s továrními stroji Ducati a Suzuki. Myslím, že víc jsme udělat nemohli. Je to pro něho těžká trať, ale byl rychlý a konzistentní," pochvaloval si. "Cal sice spokojen není, ale naučil se dnes několik věcí. Je důležité, že po náročném období viděl šachovnicový prapor. Na začátku sezony předvedl opravdu dobrou výkonnost, ale nesmíme zapomínat, že se teprve učí."

Doporučujeme

Články odjinud