Elías a de Angelis na hranici první a druhé desítky

Tým slibuje v Mugellu zlepšení.

Toni Elías a Alex de Angelis ve Velké ceně Francie získali pro svůj tým San Carlo Honda Gresini za desáté a jedenácté místo dohromady jedenáct bodů. Španěl startoval s třiceti stehy na pravém předloktí a trápila ho bolest. Ital, který měl o víkendu potíže s nastavením, za sebou udržel bývalého mistra světa Nickyho Haydena.

"Jsem si jistý, že závod byl díky výměnám motocyklů pro diváky zábavný, ale pro nás byl obtížný," hodnotil situaci Elías. "Měl jsem na mokru dobrý start, ale necítil jsem se v těchto podmínkách dobře, takže jsem byl rád, když začala trať osychat."

Španěl chválil tým za to, jak rychle zvládl výměnu motocyklu a po čtyřech až pěti kolech se dostal do rytmu. "Měl jsem ale málo síly v pravé ruce. Musel jsem opravdu tvrdě bojovat, abych se vyhnul souboji s de Angelisem a Haydenem. Myslel jsem, že by mě mohli předjet, ale nakonec nepředjeli," přiznal. "Vzhledem ke svému fyzickému stavu jsem nemohl doufat v lepší výsledek, ale musíme se zlepšit." Španěl slibuje, že se tak stane už v Mugellu.

De Angelis se po celý víkend potýkal s potížemi s nastavením, ale v závodě byl spokojen. "Trápil jsem se jen na začátku na mokru a jakmile jsme přesedli na suché, musel jsem překonat několik kritických momentů a málem spadl," přiznal rodák ze San Marina. "Hodně jsem riskoval a když jsem zahřál pneumatiky, získal jsem dobrou rychlost. Závod pro nás dopadl lépe, než jsem předpokládal, ale pořád se můžeme zlepšovat."

Šéf týmu Fausto Gresini upozornil, že se jednalo o velmi těžký závod pro všechny. "Toni dnes navíc musel překonávat bolest a dokázal dojet," chválil, ale vzápětí dodal: "Nemáme žádné výmluvy. Naším jediným cílem je zlepšovat se, abychom využili potenciál, Toniho, tohoto týmu a Hondy. Alex měl dnes těsný závod s Tonim, ale i on může být lepší než jedenáctý. Mugello mu sedí lépe a v minulosti se mu tam dařilo, takže se na budoucnost díváme pozitivně." Gresini slíbil, že tým bude tvrdě pracovat, aby dosáhl v Mugellu lepších výsledků.

Doporučujeme

Články odjinud