Elías na začátku měnil elektroniku, de Angelis na konci upadl

Přesto byli dnes oba v první osmičce.

V prvním tréninku na Velku cenu České republiky se skvěle uvedli jezdci týmu San Carlo Honda Gresini. Toni Elías skončil šestý, Alex de Angelis osmý. Španěl, který zde obhajuje druhé místo zrychlil po výměně elektroniky. Jezdci ze San Marina se dařilo zajíždět dobré časy od začátku, ale v závěru upadl. Naštěstí zůstal nezraněn.

Výměna elektroniky na Elíasově stroji trvala okolo patnácti minut. "Hned poté jsme byli mezi nejrychlejšími pěti. Vyzkoušeli jsme oba typy pneumatik a nasbírali důležité informace," uvedl Španěl. "Tento okruh je jedinečný, vyžaduje specifické nastavení. I když ho zatím nemáme, víme, co potřebujeme. Je tu vždy velký rozdíl mezi nejrychlejšími a ostatními. Teď, když tu není Stoner, jsou tu dva jezdci o 1,5 sekundy rychlejší a to už je velká ztráta. Mezi námi ostatními není takový rozdíl a pokud se v některých oblastech nastavení dokážeme zlepšit, můžeme být konkurenceschopní."

De Angelis začal dobře. "Brno je okruh s mnoha rychlými a plynulými zatáčkami, což mi vyhovuje. Ve svém posledním kole jsem se znovu zlepšoval, ale pak jsem se v jedné obtížné zatáčce snažil předjet Talmácsiho. Bohužel jsem spadl, ale důležité je, že jsem nebyl zraněn a motorka byla v pořádku," popsal jezdec ze San Marina nepříjemný moment. "Věříme, že můžeme snížit ztrátu na jezdce před námi, zítra na tom budeme pracovat."

S výsledky tréninku byl spokojen i šéf týmu Fausto Gresini. "Je škoda, že Toni měl na začátku menší problém a Alex na konci havaroval, ale celkově trénink hodnotím pozitivně. Dokázali jsme pracovat na mnoha věcech a myslím, že je tu stále velký prostor pro zlepšení. Doufejme, že se nám to zítra podaří a ještě se posuneme," přeje si. "Je důležité, že se nám dnes podařilo slibně zahájit víkend. Celému týmu chci pogratulovat k dnešní odvedené práci."

Doporučujeme

Články odjinud