Elías neměl radost z deště, ale nakonec byl spokojen

De Angelis se na mokrou trať těšil, ale nesedlo mu nastavení.

Rozdílné pocity měli z dnešní Velké ceny Malajsie závodníci týmu San Carlo Honda Gresini. Úspěšnější byl tentokrát Toni Elías, který dojel na sedmém místě. Alex de Angelis skončil dvanáctý. Oba týmoví kolegové tak mají v celkovém hodnocení 105 bodů a společně s dalšími jezdci se poperou o sedmou příčku v celkové klasifikaci. Přestože jezdec ze San Marina závodí na dešti rád, dnes postrádal rychlost. Naopak Španěl se prvních šest kol dokonce držel na čtvrtém místě.

Když začalo pršet, Elías neměl vůbec radost. "Nakonec to bylo naopak. Díky mému sedmému místu a výsledkům mých bezprostředních soupeřů se šampionát ještě více vyrovnal. Z výsledku jsem opravdu potěšen, ale i z výkonu, protože jezdit na mokru není moje silná stránka," radoval se Španěl. "Nevím, jestli to souviselo s tím, že teplota tratě byla vyšší, ale neměl jsem potíže s přilnavostí. Bohužel jsem opět nestačil na nejlepší. Celkově však musíme být spokojeni."

De Angelis si na mokru věřil, ale nakonec mu nesedlo nastavení motocyklu. "Pořád mi ujíždělo zadní kolo. Všechno, co jsem mohl udělat, bylo udržet se na trati a dojet na bodech. Je to opravdu smůla, protože to pro nás mohla být dobrá příležitost poodskočit v šampionátu," litoval jezdec ze San Marina. "Nevyužil jsem šanci, ale nevyšlo to ani mým soupeřům. Pořád jsme tam v rozmezí tří bodů. Mým cílem je sedmé místo v celkové klasifikaci."

Fausto Gresini pochválil Elíase a přiznal, že od de Angelise očekával víc. "Bohužel měl potíže vyrovnat se s podmínkami. Oba jsou ale v boji o sedmé místo v šampionátu, o které se utkají ve Valencii," dodal bývalý italský závodník.

Doporučujeme

Články odjinud