Elíase trápily bolesti předloktí

De Angelisovi se nedařilo na měkkých pneumatikách.

Tým San Carlo Honda Gresini má za sebou obtížnou kvalifikaci. Toni Elías pociťoval pooperační bolesti v pravém předloktí, přesto se dokázal kvalifikovat jako jedenáctý. Alex de Angelis měl zase potíže s nastavením své hondy a skončil až šestnáctý.

Elías necítil sílu v pravé ruce, což mu znemožňovalo dravou jízdu na motorce. "Snažil jsem se dostat za další jezdce a držet se za nimi, což pomáhá, ale je to hodně těžké," přiznává Španěl, kterému se na odpoledne podařilo vylepšit motocykl. "Dokázal jsem udržet svou včerejší pozici, což mě těší. Udělám všechno, co bude v mých silách. Jsme tým, pokusíme se získat co nejvíc bodů."

De Angelis si pochvaloval vylepšené nastavení motorky na závodních pneumatikách, ale při jízdě na měkkých pneumatikách má stále potíže. "Podíváme se na telemetrii. Dokážeme zjistit, v čem jsou naše problémy, máme radikální myšlenku, která doufejme bude zítra fungovat," přeje si Ital, který ví, že při startu z předposledního místa nemá co ztratit. "Bude zajímavé sledovat, jak se situace vyvine."

Šéf týmu Fausto Gresini ocenil neobyčejný výkon, který vzhledem ke svému stavu podal Toni Elías. Připomněl, že je třeba zanalyzovat de Angelisova data, protože pozice, na které se nachází, není pro něho obvyklá a ani akceptovatelná pro jeho tým.

Doporučujeme

Články odjinud