Elíasovi pokazila závod penalizace

De Angelis měl problémy s přední pneumatikou.

Ve Velké ceně Nizozemska v Assenu se oba jezdci týmu San Carlo Honda Gresini dokázali posunout dopředu. Toni Elías dojel do cíle osmý, ale po závodě dostal penalizaci dvacet sekund za zkrácení poslední šikany a byl klasifikován jako dvanáctý. Alex de Angelis se tak posunul na desáté místo.

Elías se pohyboval ve skupince bojující o šesté místo. V poslední šikaně se pokusil dostat do čela skupiny, ale najel tam příliš tvrdě a vjel do kačírku. Zkrátil si trať a za to byl penalizován. "Jsem spokojen, protože se zdá, že se postupně zlepšujeme. Problém byl, že jsem včera pokazil kvalifikaci. Měl jsem dnes špatný start a na začátku jsem hodně ztratil souboji se Setem, Talmácsim, Takahashim a Canepou. Trvalo to sice jen tři kola, ale připadalo mi to jako věčnost," vysvětloval Španěl, kterému se poté podařilo dohnat skupinku, na kterou ztrácel tři sekundy. "Byli tu opravdu dobří jezdci a byla to zábava. Chci se veřejně omluvit Capirossimu, protože jsem šel do poslední šikany velmi pozdě a oba nás vyvezl mimo trať."

Bývalý vicemistr světa stopětadvacítek i dvěstěpadesátek se do dnešní jízdy snažil dát všechno. "Ředitelství závodu se rozhodlo mě penalizovat, což musím akceptovat, ale nejdůležitější věcí je dnešní výkon a ne výsledek," dodal Elías.

De Angelisovi se první tři čtvrtiny závodu docela dařilo, když bojoval o sedmé místo. "Nedávno jsme tvrdě pracovali na zvýšení zadního přítlaku. Udělali jsme pokrok při testování v Barceloně. Myslím, že jsme dnes nasbírali cenná data, díky kterým bychom se měli posunout dopředu," věří San Mariňan. "Bohužel jsme se dnes trápili s přední pneumatikou. Od poloviny závodu byla docela opotřebovaná a předek čím dál víc ujížděl. Párkrát jsem málem spadl, tak jsem se rozhodl zpomalit a držet pozici, na které jsem byl. Nejsme přesně tam, kde jsme chtěli být, ale myslím, že se přibližujeme, takže se těším do Ameriky."

Šéf týmu Fausto Gresini byl zklamán z rozhodnutí ředitelství závodu. "Až na start měl dnes Toni skvělý závod. Upřímně řečeno nás to tolik netrápí, protože body jsou v této chvíli prakticky nepodstatné. Důležité je, že jsme udělali pokrok. Tým odvedl skvělou práci a ukázal, že jsme připraveni bojovat o vyšší pozice," věří bývalý špičkový závodník. "Alex měl rovněž dobrý závod a oproti tréninku zlepšil své tempo. To je přesně to, co jsme chtěli. Doufejme, že v Laguně budeme mít mnohem více štěstí."

Doporučujeme

Články odjinud