Eskil Suter pracuje na podvozku pro MotoGP 2012

Švýcarský Suter je výrobcem, který své plány dokáže uskutečňovat. V kategorii Moto2 již úspěšně provozuje motocyklové podvozky a v Misanu představil svůj projekt MotoGP.

Jedná se o prototyp motocyklu pro sezonu 2012, takže podvozek určený k pohonu litrovým motorem. Eskil Suter plánuje k testu podvozku využít motoru značky BMW a týmům pak nabízet hotový produkt stejně, jak to nyní dělá v Moto2. Testovací program Švýcaři plánují už na tento měsíc a na vývoji prototypového podvozku budou spolupracovat s Marc VDS Racing.

„Postupujeme stejně, jak v případě Moto2,“ řekl Eskil Suter. „Nejdřív postavíme motocykl, který využijeme jako vývojový prototyp a teď máme víc jak jeden rok na to, abychom vyvinuli konkurenceschopný motocykl. Myslím, že jsme předvedli, že je náš způsob práce správný, zvlášť když vidíme spoustu jezdců Moto2 se pravidelně umisťovat v první desítce. Doufám, že podobný úspěch můžeme také zaznamenat v MotoGP.“

Na otázku, proč zvolili motor BMW, Suter odpověděl: „Je to velmi konkurenceschopný motor již ve standardní konfiguraci a myslím, že má velký potenciál se dál zlepšovat. Je to rovněž podobné jak u 600ccm motoru Hondy, takže náš koncept podvozku z Moto2 můžeme jednoduše přenést do MotoGP.“

„Od Marca van der Stratena (prezidenta Marc VDS Racing Team) se nám rovněž dostalo ujištění, že nás budou ve vývoji motocyklu pro rok 2012 podporovat a jeho cílem je rovněž účast v třídě MotoGP 2012,“ řekl Švýcar Eskil Suter.

Doporučujeme

Články odjinud