Espargaró vstoupil do závodního víkendu pozitivně, Kallio byl poslední

Espargaró vstoupil do závodního víkendu pozitivně, Kallio byl poslední

Aleix Espargaró se dokázal prosadit do první desítky. Mika Kallio se snažil doladit vyvážení stroje, postupně se zlepšoval, ale na lepší než poslední místo to zatím nestačilo.

Aleix Espargaró zaznamenal v rámci nedělní Velké ceny Malajsie v Sepangu pozitivní vstup do závodního víkendu. Jezdec stáje Pramac Racing zajel s netovární ducati osmý nejrychlejší čas. Mika Kallio navázal na nevýrazné výkony z poslední doby a skončil na posledním šestnáctém místě.

Technický ředitel Fabiano Sterlacchini vysvětlil, že mechanici stroje nejdříve nastavili podle dat ze zimních testů. Pak došlo na menší úpravy v oblasti zadní části, se kterou měl problémy zejména Kallio.

Espargaró si výsledek pochvaloval, už dlouho nezačal závodní víkend takhle pozitivně. "Dnes šlo od začátku vše dobře. Ztráta sedmi desetin na Valentina Rossiho nám na takhle dlouhé trati dává naději pro zbytek víkendu," věří Španěl.

Kallio našel na svém posledním místě jedno pozitivum. Ztráta na rychlejší jezdce není až tak vysoká. Na nejrychlejšího Rossiho ztrácí 1,299 sekundy. "Nasadili jsme nejlepší nastavení z testů, pak jsme pracovali na vyvážení. Až do konce jsem se zlepšoval, což se v posledních několika závodech nedělo. Některé změny ve vyvážení nepřinesly, v co jsme doufali, ale zítra budeme dál hledat řešení, abychom snížili ztrátu na nejlepší," slíbil Fin.

Doporučujeme

Články odjinud