Espargaró začal dobře, Kallio má ale chřipku

Aleix Espargaró dlouho patřil mezi nejrychlejších osm jezdců prvního tréninku, ale nakonec skončil devátý s jednosekundovou ztrátou na Stonera. Mika Kallio bojoval hlavně s chřipkou a na satelitní GP10 zajel třináctý čas.

Španěl Espargaró se po roce vrací na dráhu, kde loni absolvoval svůj první závod v MotoGP. Vstup do víkendu se mu podařil a loňské třinácté místo mu v letošním roce zaručeně nebude v závodu Velké ceny Indianapolisu stačit. Španěl je talentovaný jezdec a pokud se mu vyhne smůla, která se mu v posledních GP lepila na paty, bude v první desítce.

„Je skvělé být zpátky na místě své premiéry v MotoGP,“ řekl po tréninku Aliex Espargaró. „Loni jsem měl na této dráze skvělý pocit a vše se nyní vyvíjí tím správným způsobem. Jsem spokojen s prací, kterou odvedli mí inženýři, kterým se podařilo vyvážit můj motocykl tak, aby co nejlépe seděl mým charakteristickým rysům.“

„Stále mám problém v prvním sektoru, kde se mi nedaří využít mohutné síly motocyklu a nedokážu tam jezdit tak rychle, jak bych si přál. Rozdíl na nejrychlejší ale není tak drastický, takže mi to dává energii pro sobotní kvalifikaci. Dám do toho maximum, abych vybojoval co nejlepší pozici na startovním roštu,“ řekl závěrem Espargaró.

Pro Mika Kallia druhý americký závodní víkend nezačal dobře, protože má chřipku a s takovým onemocněním se jen stěží dokáže plně koncentrovat na jízdu. V pátek to stačilo na třináctou pozici výsledkové listiny a uvidíme, jak si poradí v sobotní kvalifikaci, protože chřipku za den ještě nikdo nevyléčil.

„Ráno mi nebylo vůbec dobře,“ uvedl třináctý Mika Kallio. „Mám chřipku a měl obavy, abych vůbec do tréninku nastoupil. Potom a to také díky mobilní klinice jsem se dal trošku dohromady, ale trénink jsem neabsolvoval v nejlepší fyzické kondici. S mým technikem jsme se dohodli jaké změny na motorce uděláme a o tyto změny se pokusíme v zítřejším dopoledním tréninku.“

Doporučujeme

Články odjinud