Faubel a Salom testovali ve Valencii

Faubel a Salom testovali ve Valencii

Od středy testovali jezdci týmů Bankia Aspar a RW Racing GP, jenž v příštím ročníku motocyklového mistrovství světa budou závodit v kubatuře Moto3 na strojích Kalex/KTM.

Nové motocykly jim do Valencie přivezli přímo z továrny, takže ve středu to bylo hlavně o práci v boxech. Mechanici stroje připravovali na první výjezd na trať a Héctor Faubel zvládl zajet deset kol. „První dojem je dobrý. Nová motorka a motor je samozřejmě po výkonové stránce něco úplně jiného než byla dvoudobá motorka,“ řekl Faubel.

„Teď nás čeká ještě spousta práce, protože motocykl je v této fázi jako malé dítě a potřebuje se dál vyvíjet. Zatím je ještě moc brzy na to, abych mohl k motocyklu říct něco víc,“ dodal Španěl, který v týmu Jorge Martinéze v příštím roce pojede společně s Albertem Moncayem.

Na dráze okruhu ve Valencii testoval také nizozemský RW Racing s jezdcem Luisem Salomem. Španěl nový motocykl třídy Moto3 testoval také poprvé a nejlepší čas na kolo nastavil na hodnotu 1´43,3 sekundy.

„Na tomto stroji se jezdí velmi snadno,“ řekl Salom. „Výkon je dobrý a výjezdy ze zatáček jsou bez problémů. Trošku jsem si musel zvyknout na jiný druh pozice při jízdě, chování čtyřdobého motoru a brzdění.“

Doporučujeme

Články odjinud